Kold, cremet agurke- og avocadosuppe med mandel- og hasselnøddemix

lørdag, d. 28. maj, 2011

Trods denne regnfulde og kolde maj lørdag bestod aftensmaden af en Kold, cremet agurke- og avocadosuppe med mandel- og hasselnøddemix. Hvis du er fan af tzatziki, så vil du helt sikkert også kunne lide denne suppe. Den er virkelig lækker, og tiltrods for at vejret ikke ligefrem indbyder til kold suppe, så nød jeg den virkelig. Den emmer af sommer, og er et godt alternativ til koldskål på de varme sommerdage, da den er let og meget nem at lave.

Jeg har i øvrigt fundet opskriften hos Alt for damerne, men har dog lavet mine egne tilrettelser.

Til 4 personer skal der bruges

  • 3 agurker (gem 1/4 agurketern med skræl på til pynt)
  • 3 modne avocadoer
  • 2 fed, presset hvidløg
  • Saft fra 2 lime
  • 500 g græsk yoghurt 2%
  • Et par dråber tabasco
  • Salt og peber
  • Lidt frisk mynte til servering

Tilbehør

  • Ovnbagte mandler og hasselnødder
  • Groft brød

Fremgangsmåde

Bred mandler og hasselnødder ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en 160 grader varm ovn i 10 min. Lad dem køle af, og hak dem herefter groft.

Skræl agurkerne, skær dem i små tern. Stenen fjernes fra avocadoen, og denne skæres i tern.

Blend agurk, avocado, hvidløg, limesaft, tabasco og yoghurt, til grønsagerne er findelte. Smag til med salt og peber.

Sæt suppen i køleskabet indtil servering.

Servér med agurketern, mandel- og hasselnøddemix, og frisk mynte på toppen sammen med groft brød.

floral decoration