lørdag, d. 6. november, 2010
Jeg har her til aften fået kartoffelsuppe med safran, ristede græskarkerner, jordskokkechips og tranebær 😀 Det var egentlig ikke min oprindelige plan, for ville have haft græskarsuppe, men jeg kunne ikke få græskar nogle steder. Så jeg måtte igang med at tænke. Og tænkte, ja det gjorde jeg, for når jeg søgte på kartoffelsuppe og kiggede i diverse kogebøger, så var stort set alle opskrifter med porrer, og da jeg nu i første omgang havde bestemt mig for græskarsuppe, ja så skulle min suppe altså være mere orange 😛
Jeg havde købt ingredienserne ind til min græskarsuppe, det eneste der manglede var græskaret. Så jeg tænke, hvad kunne gå til de indkøbte ingredienser, og så jeg samtidig kunne få min orange suppe…
Derfor valgte jeg at tilsætte safran, gulerødder og lidt jordskokker i min kartoffelsuppe – og næhh sikke en fin farve den så fik 😀 Og samtidig var den uden porrer, som åbenbart næsten alle andre kartoffelsupper er med.
Det meste af opskriften er taget på slump, da jeg jo som sagt ikke kunne finde en egnet opskrift – så jeg måtte igen selv igang med at eksperimentere. Suppen har en fin smag, hvor det mest gennemtrængende er jordskokkerne og safranen. Den mætter godt, og så er den jo sund med alle de grøntsager, der er i 😀
Som pynt lavede jeg nogle ristede græskarkerner (de er bare tør-ristet på en varm pande), jordskokkechips og tranebær. Da jeg blendede tranebærerne med lidt olie(og efterfølgende kørte dem igennem en si), fik de en fin lyserød farve. Jeg ville dog gerne have dem mere røde, så jeg tilsatte lidt rød levnedsmiddelfarve. Det var bare for synets skyld 😀 Tranebærerne passer i øvrigt rigtig godt i smagen til denne suppe, da de er en smule syrlige i forhold til suppens sødme.
Varm olien op i en pande og frituresteg de skiveskåret jordskokker til de begynder at få farve. Tag dem op og læg dem på et stykke køkkenrulle. Drys med salt.
Blend tranebærerne med lidt olie. Hvis tranebærerne ikke er helt puréret køres det igennem en si. Tilsæt evt. rød levnedsmiddelfarve, for et mere rødt udseende.
Skræl jordskokker, gulerødder og kartofler. Pil løget, og skær alle grøntsagerne i tern.
Svits grøntsagerne i en gryde med lidt olie i et par min., og tilsæt hønsebouillon, vand og safran. Lad retten koge i 20-30 min. til grøntsagerne er møre.
Blend suppen, så alle grøntsagerne er puréret. Smag til med lidt salt.
Anret suppen med tranebærpurén, de ristede græskarkerne og jordskokkechips.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi, Sund mad
Tags: græskarsuppe, gulerødder, jordskokkechips, Kartoffelsuppe med safran, kartofler, Orange, porrer, ristede græskarkerner, tranebærpuré