onsdag, d. 22. september, 2010
Kæresten skulle arbejde over i dag, hvilket betød at jeg selv måtte finde på noget at spise. Kiggede lidt i mine kogebøger (som sædvanlig :P) og fandt en opskrift på nogle kartoffelkurve, som jeg var nødt til at prøve. Jeg fandt inspiration i nogle gamle hæfter, og kreerede nogle råsyltede brombær med balsamicoeddike og sukker som tilbehør. Jeg kan godt lide at retten har mange farver – dels ser det mere indbydende ud og dels får man flere forskellige vitaminer indenbords. Ja, man er blevet lidt miljøskadet af at have taget grundforløbet som køkkenassistent/ernæringsassistent 😛
I det hele taget er retten ikke særlig svær at lave. Den kan være tidskrævende, men det kan man bl.a. løse ved at bage/koge kartoflerne dagen før.
Retten er beregnet til 4 personer
Hæld brombærrene i en skål, og tilsæt sukker og balsamicoeddike. Lad blandingen stå at trække i ca. 4 timer.
Tø fillodejen op.
Bag kartoflerne møre i ovnen i 3/4-1 time ved 200 grader, eller kog kartoflerne 20-30 min, lad dem afkøle lidt og træk skrællen af.
Mos kartoflerne og rør dem med olie, æggehvide og kryderurter. Krydr med salt, peber og muskat.
Læg dejen i 4 smurte portionsforme, så snipperne rager lidt op over kanten. Fordel mosen i formene. Sæt dem i ovnen på midterrillen i ca. 20 min. ved 200 grader.
Smelt smøren i en gryde ved lav varme, tilsæt appelsinskal, appelsinsaft og safran, lad det simre i et par min. Tilsæt grøntsagsbouillon.
Tilsæt cremefraiche og lad sauce blive varme ved middel varme og under omrøring i et par min.
Server de færdigbagte kartoffelkurve, råsyltede balsamicobrombær og safransauce med stegte kyllingefileter.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: appelsin-twist, Kartoffelkurve, kylling, råsyltede balsamicobrombær, safransauce