Karrykyllingsalat med brøndkarse, druer, blommer og foccacia

fredag, d. 11. marts, 2011

Aftensmaden har i dag bestået af en Karrykyllingsalat med brøndkarse, druer, blommer og foccacia som tilbehør. Det er en dejlig let salat, som både kan serveres som forret eller aftensmad.

Jeg er jo ret vild med frugter i salat, og i dag var ingen undtagelse. Blommerne og vindruerne er rigtig lækre sammen med den karrykrydrede kylling, og dressingen med et twist af appelsin og rødvinseddike. Opskriften er oprindelig fra bogen Grill – opskrifter, teknikker og redskaber, så denne ret egner sig i høj grad også til de lune sommeraftner ved grillen. Jeg valgte i øvrigt at pynte med lidt revet appelsinskal, hvilket gav retten et ekstra pift.

Som tilbehør til retten fik vi foccacia med rosmarin og krystalsalt, hvilket var med til at give en dejlig mæthedsfornemmelse.

Opskriften egner sig til 4 personer – hvis den bruges som en forret. Hvis den bruges som en hovedret er det en god idé at lave lidt ekstra af salaten.

Dressing

  • 2,4 dl friskpresset appelsinsaft (jeg brugte 5 appelsiner)
  • 5 spsk olie
  • 5 spsk rødvinseddike
  • 2 spsk grofthakket frisk persille
  • Salt og friskkværnet peber

Karrykylling

  • 4 kyllingefileter
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk karry
  • Salt og friskkværnet peber

Salaten

  • 2 bundter brøndkarse (jeg brugte dog kun 1)
  • Ca. 20 stenfri, grønne, halverede druer
  • 2 faste blommer, udstenede og skåret i ottendedele (kan sagtens erstattes med ferskner eller nektariner alt efter årstid)

Pynt

  • Evt. lidt revet appelsinskal

Fremgangsmåde dressing

Kom appelsinsaften i kog i en kasserolle ved høj varme, skru ned for varmen, og lad den småkoge, til den er kogt ind til ca. 4 spsk (ca. 20 min.). Tag den af varmen, og lad den køle ned til stuetemperatur.

Tilsæt olie, rødvinseddike, persille, salt og peber. Pisk det sammen.

Fremgangsmåde salat

Bland vindruer, blommer og brødkarse sammen. Hæld evt. dressingen over salaten.

Fremgangsmåde karrykylling

Rør olie og karry sammen i en skål sammen med salt og peber, og tilsæt kyllingefileterne. Steg dem over middelvarme på en pande, så karryen ikke branker.

Når kyllingefileterne er færdigstegte, skæres de over diagonalt i strimler og arrangeres på salaten sammen med dressingen.

floral decoration