fredag, d. 11. marts, 2011
I går fik jeg lavet de indledende øvelser til noget super lækkert foccacia med frisk rosmarin og krystalsalt fra Himalaya. Det er simpelthen så lækkert et madbrød, og det meste af tiden passer den faktisk sig selv, hvilket jo kan være en fordel, hvis man har en travl hverdag.
I dag var så dagen, hvor brødet skulle bages. Når først brødet har hævet natten over, og lidt efterhævning den næste dag, tager det ingen tid at lave. I stedet for havsalt valgte jeg at bruge noget krystalsalt fra Himalaya, som jeg fandt Føtex. Det er en blanding af lyserøde/orange og hvide saltkrystaller, som bare er så fine – og tilmed giver helheden af brødet lidt ekstra farve. Jeg har i øvrigt fundet opskriften hos Et Vesterbro Køkken.
Brødet egner sig rigtig godt til både at dyppe i mørk balsamico/noget godt olie eller med smør på. Det kan både bruges som madbrød til aftensmaden eller som snack-brød, mens gæsterne venter på aftensmaden.
Udblød gær i vand, tilsæt salt, olivenolie og durummel, og rør dejen glat.
Tilsæt hvedemel og ælt til dejen er blød og elastisk.
Rul dejen ud, så den har samme størrelse som den form/bageplade du bruger (ca 3o/20).
Smør formen/pladen med olie, læg dejen på og lad brødet hæve natten over på køl.
Lad brødet hæve til næsten dobbelt størrelse ved stuetemperatur. Jeg lod det hæve i ca. 2 timer – men det kan måske godt tåle lidt længere hævetid.
Pensl til hele brødet med olie. Tryk huller ned i dejen med fingrene, og læg frisk rosmarin ned i hullerne. Drys med havsalt.
Bag brødet midt i ovnen ved 225 grader i 20-25 min.
Kategori(er): Brød, Gastronomi
Tags: durummel, Foccacia med frisk rosmarin og krystalsalt fra Himalaya, havsalt, olivenolie