Jordbærmousse på mazarinbund, pyntet med friske jordbær og hvid chokolade

søndag, d. 19. juni, 2016

Jordbærmousse på mazarinbund, pyntet med friske jordbær og hvid chokolade

Det er højsæson for jordbær, og når nu man har haft fødselsdagsgæster i anledning af at jeg snart runder de 30 år, må man gerne gøre lidt ekstra ud af kagerne. Jeg valgte derfor at lave denne super lækre jordbærmousse på mazarinbund, pyntet med friske jordbær og hvid chokolade. Jeg havde kreeret en omgang brunch, og derfor skulle kagen være i mindre portionsstykker – lidt men godt. Nøj, sådan en hjemmelavet jordbærmousse på friske jordbær er lækker. Ikke sidste gang jeg laver det.

Jeg havde længe kigget efter en opskrift på Familie Journalen, som jeg godt kunne tænke mig at afprøve. Moussen blev ændret en smule efter hvad jeg lige tænkte, smagte godt. I den originale opskrift stod der, at kagen rakte til 28 stykker. Jeg fik ca. 20 stykker af 5×5 cm. Størrelsen er perfekt, for det er en forholdsvis tung kage, vi har med at gøre.

Mazarinbund

  • 150 g blødt smør
  • 350 g marcipan i mindre stykker
  • 5 æg
  • 1 dl mælk
  • 150 g mel
  • 2 tsk bagepulver

Jordbærmousse

  • 300 g friske jordbær
  • 1 vanillestang, kornene
  • 30 g sukker
  • 4 dl piskefløde
  • 4 blade husblas

Fremgangsmåde

Pisk smør og marcipan skåret i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt herefter mælken og pisk igen. Pisk til sidst mel og bagepulver i dejen.

Hæld dejen ned i en lille bradepande på ca. 22×30 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen på nederste rille i ca. 30 min. i en 175 grader varm ovn til den er fast.

Lad kagen køle helt af.

Herefter laves jordbærmoussen.

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutters tid.

Rens og pil stilken af jordbærerne. Blend herefter de friske jordbær med kornene fra 1 vanillestang og 30 g sukker.

Hæld ca. 1 dl. af jordbærmassen op i en gryde, og varm det ligeså stille op. Lad husblassen smelte heri. Lad blandingen køle lidt af til den er tempereret, og pisk ligeså stille den resterende jordbærmasse i. Lad igen blandingen køle af.

Pisk fløden til flødeskum ved middellav hastighed, så den ikke bliver grynet. Denne proces tager lidt tid, men man får et bedre resultat af flødeskummet. Tilsæt nu lidt efter lidt den afkølede jordbærmasse – vendes rundt med en dejskraber, så moussen forbliver blød og cremet.

Fordel jordbærmoussen over den afkølede kage, og afkøl den i køleskabet i mindst 5 timer. Inden den skæres i fine stykker, er det en god idé at proppe kagen en tur i fryseren i ca. 45 minutter. Det gør den nemmere at skære over.

Brug nu en skarp kniv, og skær kagerne ud i en størrelse på ca. 5×5 cm.

Kagerne kan nu pyntes med fx revet hvis chokolade og friske jordbær.

 

floral decoration