Hjemmelavet øllebrød

mandag, d. 9. august, 2010

Jeg er netop kommet hjem fra næsten en uges “ferie” og børnepasning hos min mor, far og lillesøster. Jeg lå i sengen et par af dagene, da jeg har haft en del problemer med maven efter vi er kommet hjem fra Tyrkiet, hvilket har betydet at jeg næsten igen appetit har haft i en hel uge faktisk. Appetitniveauet er stadigvæk ikke på toppen, men jeg er dog nået op på et niveau, hvor jeg ikke længere bliver mæt af ½ rundstykke.

En af dagene fik vi min mors hjemmelavede øllebrød til aftensmad. Åhh jeg elsker det simpelthen 😀 Det er virkelig sjældent vi får det, men hvor er det da bare godt, når man endelig får det indenbords 😀

Opskriften egner sig til 4 personer.

  • 1 pk. rugbrød uden kerner (ca. 350 g)
  • 3/4 liter vand
  • 1 fl. hvidtøl
  • Ca. 50 g puddersukker eller alm. sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • Lidt citronsaft
  • Flødeskum til servering

Fremgangsmåde

Brødet skæres i firkanter, udblødes i vandet og koges i ca. 20 min. Pisk massen til det bliver en lind masse.

Øllet tilsættes og suppen koges ca. 10 min.

Den smages til med farin, vanillesukker, citronsaft.

Serveres med flødeskum.

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration