Gammeldags grydestegt kylling med persille og hjemmelavet agurkesalat

tirsdag, d. 26. juli, 2011

Det er for at sige det mildt meget sjældent vi får god gammeldags sovs og kartofler, men i dag skulle det være, så vi lavede en god gammeldags og traditionel grydestegt kyllig med persille, og fik den hjemmelavede agurkesalat, som jeg lavede forbredelserne til i går.

Egentlig burde man lave sådan en kylling noget oftere, og så evt. bare tage noget lettere tilbehør, så retten ikke virker så tung, for det smager jo rigtig dejligt 🙂 Vi havde i øvrigt en lille rest piskefløde, som fik lov at komme i saucen, for at gøre den mild og rund i smagen 🙂

Til 4 personer skal der bruges:

Grydestegt kylling

  • 1 hel kylling
  • 1 stort bdt. frisk persille
  • Salt og peber
  • En klat smør
  • Vand

Til saucen

  • En god klat smør/margarine
  • Mel
  • Stegesky fra kyllingen
  • Kulør
  • Evt. en smule fløde
  • Evt. smages til med lidt sukker (for at fremhæve smagen), salt og peber

Tilbehør

  • Nye danske kartofler (vi kommer gerne en klat smør i vandet, for at det ikke koger over, og så smager det bare bedre :P)
  • Hjemmelavet agurkesalat

Fremgangsmåde grydestegt kylling

Rens og skyl kyllingen for indvolde og evt. andre rester.

Læg et stort bundt persille i måsen på kyllingen, og fæsten evt. med et par kødnåle, så persillen ikke smutter ud.

Smelt smøret i en stor stegegryde og brun kyllingen på alle sider.

Når kyllingen er brunet, hæld der vand i gryden, så den dækker 2/3 dele af kyllingen, og der krydres med godt med salt og peber.

Lad kyllingen koge i ca. 1 time til den er nok, og gem vandet til saucen.

Lige inden servering deles kyllingen i mindre stykker.

Saucen

Smelt smør/margarine i en gryde, og tilsæt melet. Rør godt rundt.

Tilsæt lidt af vandet fra kyllingen i opbagningen, og pisk godt. Tilsæt evt. mere vand, hvis saucen bliver for tyk. Tilsæt herefter lidt kulør, og evt. en smule fløde.

Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Server den grydestegte kylling med nye, kogte kartofler, saucen og den hjemmelavede agurkesalat.

Kommentarer

  1. Totalt-yndlings-spare-ret. For når man så når dag nr. 2, så laver man kyllingesuppe eller kyllingesalat og til sidst kan man lave hønsekødssuppe af kogevandet og porrer eller hvad man nu lige har at putte i. Man kan jo også bare putte kødboller i den sidste dag 😉

  2. Hej Anette,
    Ja, man kan få rigtig meget ud af sådan en kylling – og altid godt med gode idéer til at udnytte den 😉

floral decoration