Hel lørdagskylling og agurke/gulerodssalat med forårsløg, blåbær, dild og sesamolie

søndag, d. 10. marts, 2013

I går fik vi en ganske simpel hel lørdagskylling. Sådan en er jo super nem at lave, og den smager virkelig godt. Sådan en hel kylling kan godt blive tung, hvis man servere kartofler eller lignende til, så for at gøre den mere let, valgte jeg at lave en salt til, som bestod af en agurke/gulerodssalat med forårsløg, blåbær, dild og sesamolie. Åhh det var godt nok lækkert. Og det passede perfekt til sådan en neutral lørdagskylling.

Til 2 personer blev der brugt følgende:

  • 1 fersk kylling på ca. 1200 g
  • Groft salt og peber
  • Lidt olie
  • 1½ agurk
  • 100 g blåbær
  • 4 forårsløg
  • 1 stor gulerod
  • Lidt frisk dild
  • Sesamolie

Fremgangsmåde

Rens kyllingen for indvolde, skær gumpen af, og skyld den godt igennem med koldt vand, så de fleste urenheder vaskes af.

Tør den med noget køkkenrulle, og gnid den ind i groft salt og peber, samt lidt olie.

Læg den i et ovnfast fad, og steg den i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time – alt efter størrelse. Den er færdig, når kødsaften er klar.

Forbered salaten.

Agurken halveres på lang, og den våde del/kernerne udhules med en ske. Skær hver halve agurk i nogle fine skiver, og læg dem i en skål.

Klargør forårsløgene, og skær dem i skrå skiver.

Guleroden skrælles med en gulerodsskræller – bliv ved med at skrælle med den, så der dannes fine strimler af gulerødder. De tilsættes i salaten.

Skyld blåbærrene, og fordel dem i salaten sammen med lidt frisk dild.

Den færdigstegte kylling, parteres i mindre stykker, og serveres sammen med salaten. Fordel lidt sesamolie og salat over salaten.

Kommentarer

  1. Mmm, jeg har en kylling i køleskabet, der skal en tur i ovnen, og efter planen skulle den serveres med en salat med blåbær og dild – næsten som din. Blåbærene er dog forsvundet ned i maven på min datter, så nu må jeg finde på noget andet – for hvem kan modstå en 2-årig, der beder om bloblær?

    Jeg plejer at fladmase kyllingen, men inspireret af dig bliver den tilberedt hel i morgen.

  2. Hej Sysleren,
    Ha ha hvor sødt 😀 Synes det hele gik rigtig godt til kyllingen 🙂

floral decoration