torsdag, d. 6. oktober, 2011
Åhh sikke da et efterårsvejr, vi har haft i dag. Derfor var det også på sin plads at få en god gammeldags dansk ret nemlig bøf med bløde løg, kartofler og bruns sovs. Det er godt nok meget sjældent, vi får brun sovs, men engang imellem er det nu godt nok at få til en forandring 😀
Jeg brugte den opskrift og fremgangsmåde min mor altid plejer at bruge, for så er den nemlig bedst 😛 Valgte dog at servere en frisk figen til – mest bare fordi vi havde nogle tilovers fra den anden dag, og de trængte til at blive brugt.
Jeg ved faktisk ikke helt, hvor meget jeg bruger af de forskellige ingredienser, så det er sådan lidt på slump.
Til 4 personer, skal der bruges
Skræl kartoflerne, og kog dem i let-saltet vand til de er møre.
Form det hakkede oksekød til bøffer, og lav mønsteret med en kniv.
Varm en pande godt op med smør/margarine, læg bøfferne på og brun dem på hver side, så porrene lukkes. Krydr med salt og peber.
Skru ned for varmen, og lad dem stege lidt.
Imens skæres løgene i kvarte skiver.
Når halvdelen af stegetiden af bøfferne er gået, lægges løgene ved og småsteger ved middellav varme sammen med bøfferne til de er bløde – men lad dem endelig ikke blive sorte eller mørkebrune.
De færdigstegte bøffer tages af varme sammen med løgene (læg evt. lidt stanniol over bøfferne, så de ikke bliver kolde).
Kog panden af med ca. 2 dl vand i et par minutter.
Imens forberedes den opbagte sovs.
Smelt smør/margarine i en gryde, og tilsæt lidt mel. Rør melet godt ud i smørret. Hæld vandet fra panden over i gryden, og pisk løs, så der ikke kommer klumper.
Tilsæt lidt kartoffelvand fra de kogte kartofler, til sovsen har en fin og jævn konsistens.
Tilsæt kulør, lad sovsen koge lidt op og smag til med salt, og lidt sukker.
Hæld gerne lidt væde/stegesky fra de stegte bøfferne ned i sovsen. Så bliver den endnu mere perfekt.
Server bøfferne med de bløde løg, kartoflerne og den brune sovs.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: God gammeldags bøf med bløde løg, kartofler og brun sovs