Friske appelsinmuffins med glasur

fredag, d. 7. maj, 2010

I går fik jeg afprøvet en super lækker opskrift – nemlig en opskrift på friske appelsinmuffins. Opskriften er fra bogen 1 mix, 100 muffis. Jeg havde endnu ikke fået afprøvet nogle af opskrifterne fra bogen, så dette var min første gang. Jeg besluttede mig for at vælge nogle muffins med appelsinsmag, for at komme lidt i forårs/sommerhumør 🙂

Denne opskrift indeholder fuldkornshvedemel, hvilket giver et dejligt resultat af en lidt grovere konsistens. Min mor spurgte til at starte med, om der var nødder i kagerne, men det var altså grovmelet, der gjorde udslaget 🙂

De er rigtig dejlige svampede, primært fordi der kommer olie og appelsiner i opskriften. Jeg var i øvrigt lidt nervøs for, om appelsinsmagen vil blive for kraftig, når nu der skulle 5 appelsiner i, plus appelsinskal fra 2 af appelsinerne. Men synes faktisk det var meget tilpas. Og det blev endnu bedre, da der kom glasur på kagerne 😀

Jeg valgte dog at ændre lidt i fremgangsmåden, da jeg synes det gjorde det nemmere 🙂

Opskriften egner sig til 12 muffins, men jeg fik 18 stk. Synes dog ikke mine hævede så meget i forhold til andre opskrifter, jeg har prøvet. Så muffinsformene blev fyldt godt op 🙂

  • 5 appelsiner
  • 2½ dl fuldkornshvedemel
  • 2½ dl alm. hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 11/4 dl fint sukker
  • 2 store æg
  • 2 dl frisk appelsinsaft (jeg brugte her multifrugtjuice, da vi ikke lige havde noget appelsinjuice, hvilket gav et fint resultat)
  • 6 spsk solsikkeolie

Glasur

  • 60 g. margarine
  • 125 g. flormelis
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 100 g. flødeost

Fremgangsmåde muffins

Forvarm ovnen til 2oo grader- Smør en 12-huls muffinform, eller beklæd den med 12 papirforme.

Riv skallen af 2 appelsiner fint, og læg det til side. Pil skallen af appelsinerne, og skær derefter frugtkødet i hindefri både, huske endelig at tage det hvide fra, da det giver en besk smag. Hak appelsinerne groft.

De to meltyper og bagepulver sigtes i en skål, det sidste klid i sigten tilsættes, og sukker røres i blandingen.

Pisk æggene let i en stor skål, og pisk derefter appelsinsaft, olie og revet appelsinskal ind i æggene. Hæld melblandingen over i æggeblandingen sammen med appelsinstykkerne. Rør ingredienserne forsigtigt sammenm så de kun lige er blandede. Pas på ikke at røre for længe og for kraftigt.

Kom dejen i muffinsformene. Der kan evt. lægges en halv appelsinbåd på toppe af hver muffins.

Bag i en forvarmet ovn i ca. 20 min, til kagerne er hævet op, og de er gyldenbrune og faste.

Lad kagerne køle af i formen i 5 min. Servér dem lune, eller læg dem på en bagerist, hvor de afkøler helt.

Fremgangsmåde glasur

Margarine, flormelis, vanillesukker og flødeost piskes godt til en lind masse og fordeles oven på muffins.

De færdige muffins kan pyntes med et stykke frisk appelsin 🙂

Kommentarer

  1. Øj de lyder gode! Tager det ikke en krig at skære appelsinerne i hindefri både?

    Jeg undres fortsat over, at dine billeder bliver vist på forskellige måder alt efter hvilket indlæg man læser.

  2. Jo, det er faktisk, det der tager længst tid. Og det kan godt være noget være fedte-arbejde, men når først man lige finder teknikken, så går det faktisk meget fint. Og synes bestemt det er umagen værd 🙂

    Hmm, det lyder altså virkelig underligt. Jeg har ikke nogle problemer, også selvom jeg sidder ved en anden computer ligenu. De eneste billeder, der ikke er bliver vist sådan, er de indlæg jeg lavede i starten. Dem har jeg ikke lige fået opdateret. Men ellers så er det sammen måde, de skulle blive vist på. Så det lyder ret mystisk, hvis det ikke er tilfældet.

  3. hej de lyder lækre. kan de fryses

  4. Hej Majbrit,
    Det smager også virkelig godt. De kan sagtens fryses. Jeg plejer at lade dem optø på køkkenbordet.

floral decoration