Frisk jordbærtærte med basilikumcreme, hvid chokolade og citronskal

fredag, d. 28. juni, 2013

For en uges tid siden havde jeg fødselsdag, og den blev selvfølgelig fejret med familien. Det er højsæson for gode, danske jordbær netop nu, så det ville være ærgerligt ikke at udnytte disse vidunderlige bær. Jeg lavede derfor denne friske og anderledes jordbærtærte med basilikumcreme, hvid chokolade og citronskal.

Det er en opskrift fra borgen Grigos Hjemmebag af Markus Grigo. Min ellers meget skeptiske lillebror synes den var god, så helt galt har det ikke været 😉 Jeg vil dog nedjustere mængden af basilikumblade fra 25 g til 15 g, da det var lige rigeligt. Hvid chokolade og citronskal klæder hinanden så godt, og denne opskrift er derfor ingen undtagelse.

Tærten rækker til ca. 8-10 personer.

  • 1 portion tærtedej (tærten kan laves både med og uden mazarinmasse – jeg lavede den uden)
  • 1 blad husblas
  • 2½ dl fløde (som deles op i to lige store mængder)
  • 125 g finthakket, hvis chokolade
  • Fintrevet skal og saft fra ½ citron
  • 15 g plukkede, finthakkede basilikumblade (stilkene gemmes)
  • Ca. 500 g jordbær

Fremgangsmåde

Tærtedejen forberedes, og bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 min. – eller til den er gylden og færdigbagt. Lad bunden afkøle helt.

Husblassen udblødes i koldt vand i 5 min.

Kog 1 1/4 dl fløde op sammen med basilikumstilkene. Pres vandet fra husblassen, og smelt den i fløden.

Hæld den lune fløde igennem en si, og tilsæt den hakkede, hvide chokolade. Pisk til chokoladen er smeltet, og tilsæt herefter den revne citronskal og citronsaft.

Når cremen er ca. 40-45 grader (min var det ret hurtig efter tilsætning af chokoladen), piskes den resterende del af fløden til flødeskum. Flødeskummet vendes i den hvide chokolade-masse, og de hakkede basilikumblade tilsættes.

Cremen stilles til afkøling i et par timer i køleskabet.

Den letstivnede basilikumcreme piskes glat, og fordeles jævnt over tærtebunden.

Jordbærerne skæres i skiver, og fordeles over tærten.

Den færdige tærte serveres umiddelbart efter – kan evt. blive pyntet med lidt basilikumblade.

floral decoration