Frisk december-salat med radicchio, appelsinstykker, citron-dressing, ovnbagte hasselnødder og skinkeschnitzler

torsdag, d. 13. december, 2012

For godt en uges tid siden havde vi et par venner på besøg, og her i julemåneden er jeg stor fortaler for noget let og lækkert salat. Så vi fik en super lækker og frisk Frisk december-salat med radicchio, appelsinstykker, citron-dressing, ovnbagte hasselnødder og skinkeschnitzler – det var bare SÅ lækkert, specielt dressingen gør underværker. Det er i hvert fald ikke sidste gang vi får det.

Som tilbehør fik vi også en super lækkert hjemmebagt fransk landbrød – som kommer i et senere blogindlæg. Det havde en dejlig syrlighed fra rugkernerne, og passede godt til denne friske salat, og dressingen frem for alt. Er vild med den friske smag af citronskal i dressingen, synes det løfter retten – hvis man er til denne smag 🙂 Jeg synes der var lige lidt nok dressing, så jeg valgte at fordoble nedenstående opskrift. Jeg har taget udgangspunkt i en salat fra Brooklyn Supper, og har så korrigeret den lidt i forhold til, hvad jeg lige havde lyst til 🙂

Skinkeschnitzlerne blev bare stegt på panden, og var så at sige ret neutrale, hvilket var helt bevist, når nu salaten var den dominerende del af retten.

Til 4 personer blev der brugt:

  • 1 grønt salathoved (valgfri type)
  • ½ radicchio salat
  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 1 appelsin (der kan også sagtens anvendes 2)
  • 1 tsk fintrevet citronskal
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk lys balsamicoeddike
  • 3 spsk olie
  • Salt og peber
  • 100 g ovnbagte hasselnødder

Tilbehør

  • 4 skinkeschnitzler
  • Fransk landbrød

Fremgangsmåde

Fordel hasselnødderne på en plade med bagepapir, og bag dem i en 160 grader varm ovn i ca. 10 minitter. Lad dem køle af, gnid skallerne af og hak dem i mindre stykker.

Skær de to typer af salater i fine strimler. Skær løget over i kvart, og skær fine skiver af løget – tilsæt det til salaten.

Skræl gulerødderne med en gulerodsskræller – fortsæt herefter med at skrælle, så gulerodsstykkerne til salaten bliver tynde, lange strimler – det gør ikke det store for smagen, det ser bare finere ud. Tilsæt dem i salaten.

Skræl appelsinen og skær hver båd i mindre stykker – fordel dem i salaten, men ikke før det skal serveres, da salaten ellers bliver for gennemblødt af appelsinsaften.

Forbered dressingen ved at blande revet citronskal med citronsaft, lys balsamicoeddike, olie og salt og peber. Smag til.

Server salaten med de ovnbagte hasselnødder, dressingen, skinkeschnitzlerne og det franske landbrød.

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration