En klassiker – stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler

torsdag, d. 6. juni, 2013

Det er virkelig sjældent vi får stegt flæsk – faktisk er det som regel kun mig, der af en eller anden sær årsag får denne slags aftensmad. Og vi havde et par pakker flæsk i fryseren, som trængte til at blive brugt, så en aften jeg var alene hjemme, bestod aftensmaden af en vaskeægte klassiker – nemlig stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler. Uha det er ikke så tosset, når man får sådan en ret en enkelt gang imellem.Jeg ved faktisk ikke helt hvor meget, jeg bruger af ingredienserne, da jeg ofte tager det på slump. Men nedenstående opskrift rækker til ca. 2 personer.

  • Ca. 8 skiver flæsk alt efter størrelse
  • Nye kartofler
  • Vand til kogning af kartofler
  • En klat smør til kogning af kartofler
  • Ca. 25 g smør/margarine
  • Ca. 1-2 spsk mel
  • Ca. 4 dl mælk
  • En god håndfuld friskhakket persille
  • Salt og groftkværnet peber

Fremgangsmåde

Kartoflerne rengøres, og skyldes fri for jord, og koges i letsaltet vand tilsat en lille klat smør til de er møre – ca. 15-20 minutter alt efter størrelse.

Når kartoflerne er kogte, gemmes lidt af vandet til sovsen.

Steg imens flæsket i skiver på en pande, og krydr med salt og peber. Hæld evt. overskydende fedt fra, så det ikke sprøjter for meget.

Når flæsket næsten er færdigstegt, forberedes sovsen.

Smelt smør/margarine i en gryde, og rør melet i – tag gerne gryden af varmen.

Hæld mælk i lidt efter lidt og pisk godt, mens gryden står ved middelvarme, og kommer op at koge. Tilsæt herefter lidt vand fra de kogte kartofler, så det får den rette konsistens.

Hæld en god håndfuld friskhakket persille ned i sovsen, rør det godt rundt, og lad det småsimre lidt. Smag til med salt og evt. peber.

Server de kogte kartofler med stegt flæsk og den varme persillesovs – drys evt. lidt friskhakket persille over retten.

floral decoration