Eksotisk hawaiigryde med vilde ris

onsdag, d. 12. januar, 2011

I aften har vi fået Eksotisk hawaiigryde med vilde ris til aftensmad. Det er en opskrift, jeg har haft i mange, mange år. Kan faktisk ikke huske, hvor jeg i sin tid fik den fra. Den er efterhånden blevet lavet en del gange, og smager efter min mening lige godt hver gang 😀 Det er et godt alternativ til andre gryderetter 🙂

Opskriften er til 4 personer.

  • 500 g svinekød i tern/strimler (jeg brugte kyllingefileter i dag)
  • 150 g bacon (jeg bruger 1 pk bacon i skiver, som jeg klipper i mindre stykker)
  • 4 porrer i ringe
  • 4 gulerødder i tern
  • 1 stort hakket løg
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 tsk karry
  • Ca. 8 dl hønsebouillon
  • 2½ dl fløde
  • Ca. 2½  spsk maizena
  • Salt og peber
  • 1/2 ds ananas i skiver

Tilbehør

  • Vilde ris

Fremgangsmåde

Varm olien op i en gryde, og brun kødet. Bacon, løg og karry tilsættes retten, og svitses nogle minutter under omrøring.

Tilsæt porrer, gulerødder og bouillon, hvor der herefter skrues ned for varmen.

Lad retten simrer i ca. 1/2 time eller til kødet er mørt.

Saucen jævnes med maizena rørt med fløde. Varm retten igennem til melsmagen er væk.

Skær ananas i mindre stykker og vend dem i saucen.

Smag saucen til med salt og peber, og server den med de vilde ris.

Kommentarer

  1. Den gryde er så lækker!;D

  2. Hej,
    Det lyder rigtig godt, at du kunne lide det – den er nemlig rigtig lækker 😀

floral decoration