Kartoffelmos med Gullasch

mandag, d. 18. april, 2011

Aftensmaden bestod i dag af en meget traditionel ret, nemlig Kartoffelmos med Gullasch. Den kræver vidst ikke nærmere forklaring, udover at dette er vores version af den traditionelle ret. Dog synes jeg egentlig det er lidt sjovt at retten kan staves på så mange måder. Har indtil videre fundet frem til 4 forskellige stavemåder, så mon ikke man er ved at være helgareret 😀

Til 4 personer skal der bruges:

  • 500 g skært oksekød/gullaschkød
  • 4-5 gulerødder i skiver (jeg skærer dem i skrå skiver for sjov skyld)
  • Salt og peber
  • 2 spsk mel
  • Ca. 8 dl vand
  • 2 tsk paprika
  • Lidt karryketchup (eller bare almindelig ketchup)
  • Kulør

Tilbehør

  • Hjemmelavet kartoffelmos

Fremgangsmåde

Brun oksekødet i en gryde (husk at lade det brune indtil saften er kogt ind i kødet igen), og krydr med salt og peber.

Tilsæt melet, rør godt rundt og tilsæt vandet, de skiveskårede gulerødder i gryden, ketchup og paprikaen. Lad Gullaschen simre i ca. 1 time., indtil kødet er mørt.

Tilsæt kulør for en finere farve i saucen.

Server retten med hjemmelavet kartoffelmos.

floral decoration