Den du ved nok – bradepandekagen for chokoladeelskeren, den svampede, syndige og snaskede version

torsdag, d. 30. juli, 2020

Jeg har igennem længere tid haft en idé om at ville bage en chokoladekage på basis fra den fantastiske kanelkage. Jeg havde en forestilling om, at det måtte være lækkert og syndigt, da kanelkagen er ualmindelig svampet, lækker og blød i konsistensen. Jeg valgte derfor at lave den klassiske Den du ved nok – bradepandekage. En chokoladekage med masser af snasket kokosfyld på toppen.

I al sin enkelthed er det jo blot en klassisk bradepandekage. Der er ikke så meget hurlumhej og finurligheder ved den. Men ikke desto mindre; Nøj, sådan en nybagt kage er lækker. Virkelig en stor succes – taget i betragtning af, hvor nemt og hurtigt det er. Og det bedste af det hele er, at kagen kun tager 5 minutter at bikse sammen, og 5 minutter om at lave kokosfyldet.

Jeg brugte som sagt en grundopskrift fra Kanelkagen. Skiftede kanelen ud med kakaopulver, og nedjusterede opskriften på dejen en smule, da den ellers ikke vil kunne være i bradepanden. Der blev et rigtigt fint forhold mellem mængden af kage og glasur. Glasuren tog jeg lidt af fra en opskrift fra Valdemarsro, og tilsatte vanillesukker.

En portion rækker til den klassiske, lille bradepande.

Dej

  • 100 g smeltet smør
  • 300 g sukker
  • 300 g mel
  • 2 gode spsk usødet kakaopulver
  • 1 1/2 tsk natron
  • 3,75 dl kærnemælk

 

Kokosglasur

  • 125 g kokosmel
  • 1/2 dl kaffe
  • 150 g smør
  • 175 g flormelis
  • 2 spsk usødet kakaopulver
  • 1 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde

Pisk alle ingredienserne til dejen sammen i en skål, og hæld det i en smurt bradepande/ovnfast fad.

Bag kagen ved 200 grader i ca. 25 min. alt afhængig af, hvilken form, der anvendes.

Når kagen tages ud af ovnen, forberedes kokosfyldet.

Kom det hele i en gryde og rør under middellav opvarmning til det er en lækker samlet masse.

Fordel herefter kokosglasuren oven på den lune kage.

Lad kagen køle helt af inden servering.

floral decoration