Den perfekte hjemmelavet vanille-flødeis med kondenseret mælk

lørdag, d. 20. juli, 2013

Jagten på den perfekte hjemmelavet flødeis er gået i gang. Jeg har i mange år været træt af, at man ikke selv kunne lave god flødeis. Det er én af de få ting, jeg bare synes er bedre, når man køber det. Indtil i går havde jeg endnu tilgode at smage en god, hjemmelavet flødeis – altså én der ikke er hård som sten, én der ikke giver en træls frosset fløde-konsistens i hele munden bagefter, og bare én som smager rigtig godt. Efter mange år søgen, tror jeg nu jeg har fundet den perfekte opskrift på hjemmelavet flødeis – og hemmeligheden er…Kondenseret mælk, fløde og mælk. Det giver den helt perfekte konsistens. Selv når isen er helt frosset igennem, tager det ikke længere end en normal købe-is at tø op, så den bliver blød og lækker. Er man fan af vanillecreme, vil man også elske smagen af denne is. Vi er i hvert fald blevet meget fan af denne vanille-flødeis.

Opskriften fandt jeg hos Hanne K’s Verden. Der bliver ca. 1-1½ l is ud af opskriften.

  • 3½ dl sødmælk
  • 1 vanillestang (korn + stang)
  • Et nip salt
  • 1 ds kondenseret mælk
  • 3 dl fløde

Fremgangsmåde

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.

Lad vanillestang og korn få et hurtigt opkog sammen med mælk og salt.

Lad mælken køle helt af, og tag vanillestangen op.

Pisk fløden til let flødeskum og pisk herefter den kondenserede mælk i.

Pisk herefter mælken i flødemassen. På dette tidspunkt bliver flødemassen ret tynd i det, men det udjævnes igen, når den bliver kørt i ismaskinen. Vanillekornene vil gerne samle sig i bunden af gryden, så det kan være nødvendigt at tage lidt af flødemassen (et par spsk) op i gryden, og hælde det tilbage i flødemassen igen.

Hæld flødemassen i en ismaskine, og lad den kører i ca. 1 times til til isen får softice-konsistens. Frys isen i en plastbeholder efterfølgende. Har man ikke en ismaskine, er det nødvendigt at vende flødemassen flere gange under frysning.

Isen tages op ca. 15 minutter før servering alt afhængig af tykkelse og form på plastbeholderen.

Kommentarer

  1. Hej. Havde glædet mig ttil endelig at finde den perfekte opskrift på is. Men den blev grynet og krystaliserede. Hvad er galt? Brugte en ismaskine

  2. Hej Annelise,
    Det var ærgerligt, jeg kan desværre ikke fortælle, hvad der er galt.

floral decoration