Cremet risotto med bacon og krydderurtesmør med et strejf af citronskal

søndag, d. 12. juni, 2016

Cremet risotto med bacon og krydderurtesmør med et strejf af citronskal

Én af mine yndlingsformer for risotto er denne virkelig lækre og cremede risotto med bacon og krydderurtesmør med et strejf af citronskal. Det emmer af forår og sommer fordi den er så dejlig frisk. Generelt er jeg vidst stor fan af citronskal – det gør oftest noget virkelig positivt for retter uanset om det er forret, hovedret eller desserter.

Jeg har efterhånden lavet denne risotto flere gange, og den er lige god hver gang. Og det bedste af det hele er næsten at både store og små i hustanden spiser den med glæde. Det kan indimellem være lidt af en udfordring at finde børnevenlig mad, som ikke indebærer pasta med kødsovs eller hjemmelavet lasagne – selvom vores søn dog ikke er specielt kræsen (kun i forhold til kvalitet og hjemmelavet mad – man slægter vel sin mor på ;)). Denne risotto er klart én af de retter, som både favner de voksne i husstanden og lillemanden.

Grundopskriften har jeg fundet på Boligliv, men har lavet nogle småjusteringer – sådan som vi kan lide den.

Opskriften er til 4 personer.

Risotto

  • 100 g bacon i tern
  • 1 hakket løg
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt smør
  • 300 g risottoris
  • Ca. 1 ½-2 l vand (inkl. 2 bouillonterninger)
  • ½-1 dl revet mozzarellaost
  • 1 broccoli
  • Lidt olie
  • Salt og peber

Krydderurtesmør

  • 100 g smør
  • 1 god håndfuld friskhakkede krydderurter fx persille og basilikumblade
  • Fintrevet skal af 1 citron

Fremgangsmåde

Start med at lave krydderurtesmøret.

Smør blødgøres og blandes sammen med friskhakkede krydderurter, og fintrevet skal af 1 citron. Krydres med lidt salt, og stilles på køl.

Klargør en gryde med vand og 2 bouillonterninger – lad vandet få et opkog, og lad det stå ved lav temperatur – så det er klar til brug.

Streg bacon i en gryde til de er gyldne i en anden gryde. Tilsæt hakket løg og hvidløg, og lad det sauter et par minutter under omrøring.

Tilsæt en klat smør og 300 g risottoris – rør rundt. Spæd nu til med et par deciliter bouillonvand, og sænk temperaturen lidt, og lad risene absorbere vandet. Lad risene småkoge, mens der med jævne mellemrum spændes til med mere vand – denne proces foretages indtil risene er færdige.

Imens risene koger, skæres broccolien ud i mindre buketter. Krydres med olie, salt og peber og ovnbages i ca. 15 minutter ved 200 grader – indtil de er let gyldne.

Lige inden servering tilsættes ca. ½-1 dl revet ost – det gør risottoen ekstra cremet.

Server den varme risotto med et par klatter krydderurtersmør og lidt ovnbagt broccoli.

floral decoration