mandag, d. 30. august, 2010
I går var det kærestens fødselsdag og i den anledning bagte jeg nogle boller og chokolademuffins med 3 dobbelt chokolade fra bogen 1 mix, 100 muffins. Det er ikke chokolademuffins i traditionel forstand, da de ikke er brune. Men da der er 3 forskellige slags chokolade i, giver det en lækker kombination.
Synes de blev virkelig gode, og det er selvom jeg ikke er den store chokolade/kakao-kage-spiser. Det at der er er mørk-, mælke- og lys chokolade i dejen, gør at chokolade-smagen ikke bliver for vammel, hvilket jeg synes det har en tendens til at blive. Derudover er der både cremefraiche og olie i dejen, hvilket gør den svampet.
Jeg pyntede dem med hvid glasur, lilla sukker og chokoladespåner.
Opskriften egner sig til 12 muffins, og det var også det antal, jeg fik ud af det 🙂
Forvarm ovnen til 200 grader. Beklæd en 12-huls muffinform med 12 papirforme.
Sigt mel, bagepulver og salt ned i en stor skål. Rør sukker og chokoladestykker i melblandingen.
Pisk æggene let i en stor skål, og pisk derefter cremefraiche, olie og vanilleekstrakt ind i æggene. Rør forsigtigt de våde ingredienser i de tørreingredienser. Pas på ikke at røre for længe eller for kraftigt.
Kom dejen i den forberedte muffinform med en ske. Bages i en forvarmet ovn i ca. 20 min, til kagerne er hævet op, og de er gyldenbrune og faste.
Lad kagerne afkøle i formen i 5 min. Servér dem lune, eller lad dem afkøle helt.
Kan evt. pyntes efter eget valg – jeg valgte at pynte med hvid glasur, lilla sukker og chokoladespåner.
Kategori(er): Gastronomi, Kager
Tags: 1 mix, 1 Mix 100 Muffins, chokolade, Chokolademuffins
Hej Carina
De ser rigtig gode ud dine muffins, men jeg er lidt i tvivl. Er det rigtig forstået, at der skal ialt 5,25dl chokolade i?
Venlig hilsen Bente
Hej Bente 🙂
Mange tak 🙂 Ja, du har forstået helt rigtig. Der er indimellem nogle lidt underlige mål i den muffins-bog 🙂
Ok tak for svar 🙂
De må snart prøves af.
Hilsen Bente
Det var så lidt 🙂