torsdag, d. 3. september, 2015
Chokoladekage med chokolade/appelsincreme og hasselnødde/nougatkrokant – en kage jeg længe har gået og overvejet at lave, men bare ikke har haft en anledning til. Det fik jeg så endelig, idet vi netop har holdt den årlige gadefest – og til sådan en gadefest hører der selvfølgelig kage til 🙂 Tiden var knap, da vi både har været på sygehuset og ørelæge med vores søn, så jeg bestemte mig for at bage chokoladekagen på forhånd, putte kagen i fryseren, og først på selve dagen smække kagen sammen. Selve chokoladekagen er altid et hit her i det lille hjem, og bliver altid lækker og svampet, så jeg tænkte naturligvis at det ikke kunne gå helt galt med mine små idéer.
Og det lykkedes heldigvis rigtig godt det hele. Inden forberedelserne for alvor gik i gang, var jeg lidt i tvivl om der skulle tilsættes lidt appelsinskal i chokolade/appelsincremen – når nu appelsinsmagen bare kom fra Marabou-chokoladen. Da jeg først havde smeltet chokoladen i fløden, og pisket den op næste dag, undlod jeg dog at tilsætte mere appelsinskal, idet appelsinsmagen så ville gå ind at overdøve alle de andre smagsindtryk. Men mums, det var godt 😀
Vi havde en pakke nougat i fryseren, som jeg egentlig havde haft lyst til at bruge længe, så jeg valgte at pynte siderne på kagen med hasselnødde/nougatkrokant. Nøj, elsker bare den krokant, og det bedste er, at den er meget simpel at lave. Jeg tror dog, jeg lavede lige rigeligt krokant, men hellere lidt for meget end for lidt, når siderne skulle dekoreres med det. Nedenstående opskrift er dog som jeg lavede det 🙂
Dagen før – start med at forberede chokolade/appelsincremen.
Varm fløden op i en gryde, og smelt hakket chokolade i den varme fløde til al chokoladen er smeltet.
Hæld fløde/chokoladeblandingen igennem en si, så krokantstykkerne sorteres fra – dette gøres for at man nemmere kan sprøjte cremen ud i en tylle, hvis der er behov for det.
Lad chokoladeblandingen stå på køl natten over i køleskabet.
Herefter lave chokoladekagen – kan evt. bages på forhånd som jeg gjorde – frys kagen, tag den op aftenen før den skal bruges og lad den tø op.
Pisk æggene let sammen i en skål. Sigt mel, bagepulver, sukker, vanillesukker og kakao i en anden skål.
Vend ligeså stille de tørre ingredienser i æggene, til det er godt blandet. Men rør ikke for meget i det.
Smelt smørret og lad det afkøle lidt, vend det i dejen.
Tilsidst vendes den varme kaffe i.
Gnid en springform med smør og drys rasp i den. Hæld dejen i, og bag den i ca. 40 min. ved 175 grader.
Lad kagen afkøle helt.
Imens kagen afkøler forberedes hasselnødde/nougatkrokanten.
Rist sukker og hasselnødder, til det bliver gyldent.
Tilsæt nougat og rør det forsigtigt sammen.
Kom massen på et spækbræt eller ovenpå noget bagepapir og køl det ned. Hæld nøddeblandingen i en minihakker/blender og hak nøddeblandingen forholdsvist fint.
Når kagen er afkølet, flækkes den på langs, så man ender ud med at have en top og en bund.
Pisk den afkølede chokolade/appelsincremen stift ved middel-hastighed, så cremen ikke bliver grynet.
Fordel forsigtigt halvdelen af cremen på bunden af kagen, læg toppen på, og smør forsigtigt resten af cremen ud – både på toppen og rundt på siderne. Tag lidt creme ad gangen til at starte med, for kagen kan nemt smuldre – ikke pga. tørhed dog 🙂
Beklæd siderne med hasselnødde/nougatkrokanten, og pynt evt. med lidt smeltet chokolade og appelsinskal.