fredag, d. 27. august, 2010
I forbindelse med at jeg skulle lave en lagkage med hindbærmousse fandt jeg denne opskrift på 1:1 chokolade ganache på den fantasiske og meget inspirerende blog Himmelske Kager.
Denne 1:1 chokolade ganache bruges i forbindelse med opsmøring af en lagkage, hvor fyldet indbærer frugtsyre, fløde eller en dekoration af fondant.
Jeg har ikke lavet så mange kager endnu, så har ikke smurt de andre op med noget. Men da denne kage indeholdt hindbærmousse, tænkte jeg, at det nok var en god idé at få afprøvet det af opsmøre en kage inden den bliver pyntet med fondant.
Jeg erfarede at det imidlertid var et godt valg, jeg havde taget. For det første smagte denne 1:1 chokolade ganache fantastisk sammen med hindbærmoussen. Dernæst opdagede jeg, at jeg ikke havde været grundig nok med at få smurt 1:1 chokolade ganachen på kagen, hvilket resulterede i, at fondanten på den øverste af mine kager, begyndte at “smelte” lidt og blive lidt blød. Området var heldigvis ikke særlig stort, og det meste kunne dækkes af et andet lag fondant. Men synes det var meget rart at se, hvad der ville have sket med resten af kagen, hvis jeg ikke havde smurt den op.
Nå, men til opskriften 🙂
Piskefløden bringes i kog og hældes over den hakkede mørke chokolade. Lad det stå i ca. 5 minutter. Rør forsigtigt fløden og chokoladen sammen indtil en jævn masse fremkommer. Sæt ganachen på køl indtil den har den rette konsistens til opsmøring.
Smør kagen op, så ujævnheder og skævheder rettes op. Sæt kagen på køl indtil chokoladen er stivnet. Jeg valgte at sætte kagen i fryseren, da jeg havde ret travlt 😛
Når chokoladen er stivnet kan man evt. smøre den op igen, men et lag er som regel nok.
Kagen er nu klar til at blive betrukket med fondant.
Kategori(er): Dekoration af kager, Gastronomi
Tags: 1:1 chokolade ganache, fløde, fondant, frugtsyre