tirsdag, d. 15. juni, 2010
Det var efterhånden noget tid siden, vi havde fået Cajunkylling med Ananasris til, så aftensmaden i går bestod af det. Det er en dejlig ret, som smager super godt. Dog kan den godt være lidt stærk, så hvis man ikke er til stærke sager, skal man passe på med chilien.
Fordelen ved denne ret er, at man kan genbruge kyllingekødet til madpakken, hvis man har noget tilovers. Det smager nemlig rigtig godt koldt, oven på et stykke rugbrød.
Retten egner sig til 4 personer.
Bland først alle krydderierne. Start med at marinere kyllingekødet i næsten alle krydderierne – lad ca. 1 spsk. blive tilbage til risene. Det er meget forskelligt, hvor lang tid jeg lader kødet marinere – oftest 1 times tid, men har man ikke tid en dag, kan dette undlades.
Begynd derefter at tilberede risene. Skær peberfrugten i små tern. Hæld væden fra majsene fra. Varm lidt fedtstof i en tykbundet gryde. Læg peberfrugten og ½ spsk af krydderierne i, og svits dette et par minutter under omrøring. Tilsæt risene, og svits dem med et par minutter.
Tilsæt herefter ris, vand, og smuldr bouillonterningen deri. Kog op og rør rundt. Lad det så simre under låg til risene næsten er færdigkogt (se tid på forpakningen).
Steg kyllingefiletterne ved ikke alt for stærk varme til de har fået fin farve og er gennemstegte, 6-8 minutter på hver side.
Skær ananasskiverne i tern, og bland dem, samt så meget væde som ønskes, ned i risene. Tilsæt majs, og lad dette koge nogle minutter, til risene er helt færdige.
Læg kyllingen ovenpå risene og servér!
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi, Sund mad, Til madpakken
Tags: Cajunkylling med Ananasris, chili, madpakke
*savle savle*
😀
Denne her gang blev det dog lidt hot, så der blev drukket masser af vand 😛
Vand er jo også sundt 😛
Det er jo det, det er 😀