Æggekage med squash, løg, champignon og revet ost

onsdag, d. 7. juli, 2010

Jeg fik afprøvet en alternativ æggekage i går, som bestod af squash, løg og champignoner og revet ost.  Den var faktisk ret god. Dog mætter den rimelig meget og har en tendens til at ligge lidt tungt pga. osten. Men med en omgang salat serveret til, var det en lækker sommerret 🙂

Salaten bestod af forskellig blandet salat, galiamelon, mango og peberfrugt 🙂

Æggekagen smager i øvrigt også godt dagen efter ovenpå et stykke rugbrød 🙂

Opskriften er beregnet til 4 personer.

  • 1 squash
  • 200 g champignon
  • 2 løg (her kan man sagtens bruge rødløg)
  • 4 spsk. olivenolie til stegning
  • 10 æg
  • 150 g revet ost (fx cheddar eller emmentaler) (jeg brugte bare revet mozzarellaost – og tillod mig at bruge hele posen på 250 g, da vi ellers ikke ville få det brugt)
  • Salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • Grøn salat

Fremgangsmåde

Rens squash, champignon og rødløg. Skær squashen i tykke skiver, og halver dem. Skær champignoner ud i kvarter, og skær rødløget i tynde både. Steg grøntsagerne i olivenolie på en pande i ca. 5 minutter.

Pisk æggene let sammen i en skål, tilsæt osten, og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over grøntsagerne på panden, og lad æggemassen stivne ved svag varme. Sørg for, at kanten ikke sætter sig fast. Når æggemassen er gylden og fast i bunden, vendes den og steges færdig på den anden side i ca. 5 minutter. Det er ikke et must at vende æggekagen på panden, da man sagtens kan lade den stege færdig på samme side ved svag varme. Den skal blot have lidt længere tid.

floral decoration