lørdag, d. 29. december, 2012
Meget af vores fritid/ferie går med renovering af huset – og i den seneste måned er det vores lille bitte vindfang, der har stået for tur – tænkt sig, at et så lille område, kan tage så lang tid at lave… Men nu er det også endelig ved at være færdigt, og der er bl.a. blevet skiftet gulv, dørkarme og sat ny dør i. Sidstnævnte har vi derfor haft besøg af mine svigerforældre, og der skulle selvfølgelig også lidt frokost på bordet. Derfor valgte jeg at lave en luftig æggekage med langtidsovnbagte hvidløgstomater, og sprødstegt bacon.
Æggekage er jo super nemt at lave, og passer sig selv det meste af tiden, og med nogle langtidsovnbagte hvidløgstomater, var det ikke særlig tidskrævende at lave denne frokost.
Opskriften på æggekagen er den, jeg altid bruger med tillæg af følgende fremgangsmåde. Jeg har på et tidspunkt prøvet en anden opskrift, da jeg ikke lige kunne finde min normale. Men den var altså ikke særlig god – der skulle sukker og alt muligt i den, så er lykkelig for, at jeg fik opskriften af min mor igen 🙂
De langtidsovnbagte hvidløgstomater er egentlig også en genganger fra denne opskrift. Jeg tror dog mine tomater fik knap 3 timer i ovnen denne gang – det afhænger rigtig meget af størrelsen på dem. Men ihh, hvor vi bare elsker dem. Tomaterne får en anelse mere sødme i smagen, og smager mere kraftigt igennem på den gode måde.
Æggekagen blev serveret ovenpå en skive rugbrød med de stegte baconskiver, en god håndfuld klippet purløg og lidt salat.
Kategori(er): Aftensmad, Brunch, Gastronomi, Til madpakken
Tags: Luftig æggekage med langtidsovnbagte hvidløgstomater og sprødstegt bacon, purløg, rugbrød