torsdag, d. 12. september, 2013
Nu hvor vi er nået godt halvvejs ind i september, synes jeg det er på tide at kanelen får sit indtog i kagerne. Jeg har i evigheder tænkt på at ville bage kanelsnegle, men af en eller anden årsag, har der altid lige været en anden kage, jeg skulle prøve. Jeg har ikke bagt kanelsnegle, siden kæresten blev 25 år, og det er alligevel 6 år siden. Det er vidst Kanelkagen, der blevet bagt noget oftere 😉
Men nu fik jeg det endelig gjort, og har en del liggende i fryseren. Rent faktisk har jeg gang i et lille forsøg, har læst lidt rundt omkring, at man sagtens kan fryse de ubagte kanelsnegle, så har en 8 stykker, der blev lagt i fryseren efter 2. hævning
Jeg er jo stor fan af fyld og cremede ting, og det allerbedste ved kanelsnegle må da næsten være fyldet. Dog kan det oftest være svært at undgå at remoncen flyder ud. Jeg læste et tip et sted, om at tilsætte 1 spsk hvedemel i remoncen. Det skulle eftersigende mindske at fyldet flød så meget ud. Ved ikke om det bare er tilfældigt, men det var minimalt af remoncen, der flød ud af mine kanelsnegle.
Som dej brugte jeg den fantastiske lækre dej, som jeg bruger til de cremede fastelavnsboller. Denne dej er smidig, og ret svampet i det, specielt når de er nybagte og netop er kommet ud fra ovnen = et sprødt ydre, og en blød indre dej.
Jeg fik vidst 19 pæne kanelsnegle, og 3 lidt mindre.
Smør smeltes i en gryde, mælk tilsættes så temperaturen er lillefinger-varm.
Gær smuldres, og det lunkne mælk/smør røres ud i gæren.
Tilsæt sukker, salt, fløde og mel og ælt godt sammen. Lad dejen hæve i 1 time.
Bland nu ingredienserne til remoncen – smørret blandes/æltes sammen med brun farin, kanel og 1 spsk mel.
Rul dejen ud så den har målene 45×60 cm – og smør remoncen ud på den. Lad evt. de sidste par cm på langsiden være uberørt at remonce, så ende-dejen kan klister lidt sammen med sneglen. Rul dejen sammen, så man ender op med en lang pølse.
Skær herefter dej-pølsen ud i ca. 2 cm. tykke skiver med en skarp kniv. Det er vigtigt at kniven er skarp, da man får en pænere overflade, og har nemmere ved at beholde den runde form.
Lad dem efterhæve 1 times tid.
Bages ved 225 grader i 10-15 min. alt efter ovntype.
Spis dem enten lune, eller vent til de er afkølet og pynt med lidt glasur.
Kategori(er): Brød, Gastronomi, Kager
Tags: Bløde, cremede, fryse, fyld, hvedemel, og lidt sprøde kanelsnegle, regnvejrsdag, ubagte kanelsnegle, undgå at remoncen flyder ud
Hej
Vil godt høre hvordan det gik med at fryse ubagte kanelsnegle ned? jeg har nemlig ofte overvejet det selv 😉
mvh
Charlotte
Hej Charlotte,
Det gik faktisk rigtig godt – vi har en lille kombiovn, som bliver brugt til opvarmning af mindre mad, her i fik de 16 minutter ved 170 grader (mener jeg) – vores kombiovn varmer ret hårdt. De hævede fint op inde i ovnen, og var til enhver tid bedre end bagte, frosne Kanelsnegle 🙂
Hej Carina
Tak for dit hurtige svar.
Så vil jeg prøve at fryse nogen af dem når jeg afprøver din opskrift 🙂
Syntes nemlig godt de bagte frosne kan være lidt kedelige når de opvarmes.
mvh
Charlotte
Hej Carina
Det er mig igen 🙂
For lige at være sikker når du skriver hvilke grader man skal bage på mener du så varmluft eller alm.?
mvh
Charlotte
Hej igen Charlotte,
Jeg bager altid uden varm luft 🙂 håber du synes, de bliver gode 🙂
Et lille tip.
Prøv at købe ubagte. Kanelsnegle i IKEA.
Når de skal bruges, så tag dem ud af fryseren nogle timer før.
Lad dem tø op i stuetemperatur.
Så hæver de godt op.
Bag dem så efter opskriften.
Sublimer de lækre og store.
Hej Ole,
Nu er opskriften jo på hjemmebagte, så kan ikke se nogen grund til at skulle købe ubagte kanelsnegle i IKEA.
Hej Carina
Jeg giver dig fuldstændig ret.
Men i en snæver vending kunne det lade siggøre.
Ellers er jeg fuldstændig enig med dig.
Hjemmelavet håndværk er det eneste rigtige.
Mvh