Mediumstegt oksemørbrad med rødvinssauce, stegte asparges og krydrede champignoner med bacon

søndag, d. 6. januar, 2013

Der er efter min mening ikke noget bedre end en god saftig mediumstegt oksemørbrad – åhh jeg elsker sådan noget rødt oksekød. Og nu da det jo var nytårsaften, og vi alle er vilde med den slags kød, bestod hovedretten selvfølgelig af det. Udover den lækre oksemørbrad, fik vi også en super lækker og kraftig rødvinssauce til, samt stegte asparges og nogle dejlige krydrede champignoner med bacon.

Som ekstra tilbehør fik vi desuden lidt hvidløgsflutes og de andre fik kartofler. Jeg synes ikke lige helt, jeg havde lyst til kartofler den aften, da de mætter ret godt og vidste hvor meget, vi skulle spise. Så dem undlod jeg.

Den kraftige rødvinssauce har jeg efterhånden lavet flere gange, og den er lige god hver gang. Den går SÅ godt til sådan noget oksekød. For at lave lidt andet tilbehør, end hvad vi normalt ville få til sådan et stykke kød, lavede jeg nogle krydrede champignoner med bacon. Det er en opskrift, jeg har fra bogen Grill – opskrifter, tekniker og redskaber, og de smager super godt.

Til 4 personer blev der brugt:

  • 1 oksemørbrad på 2 kg (aldrig gå ned på kød og sauce 😉 – vi havde dog noget til overs)
  • 1 portion rødvinssauce
  • 1 bdt. asparges
  • 500 g champignon
  • 1 pk. bacon i tern
  • 1 fed presset fed hvidløg
  • Lidt chilikerner
  • 2 spsk hakket persille
  • Salt og peber
  • 25 g smør
  • Hvidløgsflutes

Fremgangsmåde

Lav en portion rødvinssauce.

Puds oksemørbraden fri for sener. Hvis oksemørbraden er stor, er det nødvendigt at dele den midt over.

Varm en stor pande/gryde op med lidt smør og olie. Brun oksemørbraden på alle sider, og krydr godt med salt og peber.

Læg oksemørbraden i et ovnfast fad – stik et stegetermometer i den, der hvor den er tykkest, og sæt den ind i en 200 grader varm ovn til den når en centrum-temperatur på ca. 60-62 grader – alt efter hvor rødt man vil have kødet.

Tag stegen ud – lad stadig stegetermometeret sidde i, og lad den hvile i 20 min., så kødsaften trækkes ind i kødet igen.

Når stegen er taget ud for at hvile forberede det øvrige tilbehør.

Steg bacon i tern på en pande til de er sprødstegte.

Hvis der er tale om store champignon, skæres de i kvarte – ellers forbliver de hele. Læg dem i et ovnfast fad og sæt dem ind i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter.

Steg herefter asparges i olie i et par minutter, så de stadigvæk er sprøde.

Bland hvidløg sammen med chili, persille, smør salt og peber.

Kom herefter de ovnstegte champignon i en skål og bland det sammen med kryddersmørret og bacon.

Oksemørbraden skæres ud, og serveres sammen med rødvinssaucen, de stegte asparges, de krydrede champignon og hvidløgsflutes.

Kommentarer

  1. Hej!
    Hvor lang er stegetiden sådan ca? Afhængig af størrelse selvfølgelig.. Den jeg har købt er vist 1,7.

    hilsen Louise

  2. Hej Louise,
    Åhh vil skyde på sådan ca. ½ times tid, i ovnen, men købt for en sikkerhedsskyld et stegetermometer, hvis ikke du har et 🙂

  3. Det ser rigtig dejligt ud. Jeg vil lave det nytårsaften.

  4. Hej Line,
    Det smagte også skønt, så håber det bliver en succes hos dig nytårsaften 🙂

  5. Det har jeg netop gjort.. havde bare slet ingen ide om hvor længe det ville tage 🙂 tak for svar, og godt nytår!

  6. Super, håber det bliver en succes – og også et godt nytår til dig 🙂

  7. Ser godt ud 🙂
    Hvor mange var i om 2 kg ? 🙂

  8. ups bare glem det, så lige i var 4 nu jeg læste den 1 gang mere 😛

  9. Hvor lyder det lækkert, det vil jeg lave i aften, godt nytår

  10. Hej Mark,
    Dejligt, du fandt ud af det 🙂

  11. Hej Irene,
    Håber det blev en succes 🙂

  12. Fantastisk Nytårsmenu – og rødvinssaucen er enestående. Udover svampe og asparges serverede vi halve bagte tomater krydret med persille til og lækre rosmarin kartofler.

  13. Hej Marianne,
    Dejligt det blev en succes 🙂 og lækkert med det øvrige tilbehør 🙂

  14. Hej Carina
    Det var en stir succes sidste år, så stor at den skal gentages i år. Så lækkert.

Afgiv en kommentar

You must be logged in to post a comment.

floral decoration