lørdag, d. 5. oktober, 2013
For et par uger siden havde vi en lille rest champignon tilbage. Overvejede lidt hvad de skulle bruges til, og kom frem til tærte – for tærte kan man altid smide alt muligt i, og stadigvæk være rigtig lækkert. Og nu hvor efteråret rigtig er kommet i gang er det selvfølgelig med at udnytte alle de skønne rodfrugter. Lavede derfor en super lækker tærte bestående af persillerod, frisk rosmarin, champignon, forårsløg og bacon.
Generelt er bar denne tærte vidst præg af lidt rester. For vi havde også en ½ pakke bacon i fryseren – så det udnyttede jeg selvfølgelig også, for bacon gør jo bare alt bedre 😉 Som tilbehør fik vi en marineret skinkeschnitzel. Men tærten kan også bare serveres alene til fx en frokost.
Rist bacon sprøde og gyldne på en pande, og tag dem herefter fra til senere brug.
Persillerødderne skrælles og skæres i mindre tern.
Champignonerne halveres og skæres i skiver.
Skær herefter forårsløgene i skrå skiver i ca. 2 cm. tykkelse.
Kom lidt olie på panden, hvor der har været bacon i tern (hvis der er smeltet meget fedt, kan olien undlades), og sauter herefter persillerødderne og champignonerne i nogle minutter, under omrøring.
Tilsæt forårsløgene, rosmarin og krydr med salt og peber, og lad det sautere nogle minutter.
Pensel en tærteform med lidt olie. Rul tærtedejen ud, og læg den i tærteformen.
Fordel grøntsagerne over tærtedejen, og drys med bacon-stykkerne.
Pisk mælk og æg sammen, og hæld det over tærten.
Bag tærten i en 200 grader varm ovn i ca. 35 minutter – eller til æggemassen er stivnet.
Kategori(er): Gastronomi
Tags: champignon, Efterårstærte med persillerod, forårsløg og bacon, frisk rosmarin, persillerødder, tærtedej