lørdag, d. 21. august, 2010
I anledning af at jeg fik besøg af mine forældre og lillesøster i dag, blev der bagt nogle muffins. Valget faldt på Mintmuffins og disse Æblemuffins med citron og glasur af hvid chokolade og limecreme.
Disse muffins er super lækre. Ikke nok med at æbleterningerne giver fugt til dejen, den revne citronskal giver lige det sidste pift til de her muffins. Hvis man ikke vil benytte sig af citron, kan man anvende appelsinskal i stedet for eller også bruge halvt af hver.
Jeg valgte at lave en glasur bestående af flødeost, hvid chokolade og revet limeskal. Synes denne glasur matcher de her æblemuffins rigtig godt, og den er virkelig lækker med twisten af limeskallen.
Jeg har i øvrigt pyntet med lidt grøn sukker. Det grønne sukker får jeg ved at blande det sammen med lidt grøn pastafarve 🙂
Opskriften er beregnet til 8 store muffins, og jeg fik 9 stk.
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt ½ dl sukker i en kasserolle sammen med æbleterningerne og rør den revne citronskal i. Lad de småsimre lidt i nogle minutter.
Smelt smørret, og lad det afkøle lidt. Pisk mælk og æg sammen. Bland alle de tørre ingredienser og rør dem i mælken sammen med smørret.
Vend æbleblandingen i dejen og fordel den i muffinsforme.
Bag dem i ca. 15 min. Pas på, at de ikke får for lang tid, så de bliver tørre.
Pisk flødeost, vanillesukker og flormelis luftigt. Vend chokolade og limeskal i. Sprøjt eller smør cremen over hver muffin.
Kategori(er): Gastronomi, Kager
Tags: appelsinskal, Æblemuffins med citron, citronskal, hvid chokolade, limecreme
Mmm, har bagt disse flere gange nu ud fra denne opskrift! Sidste gang undlod jeg dog en kvart dl sukker (det til kogning) og fyldte i stedet lidt ekstra søde pærer i.. Super godt!
Overvejer nu om den mon kan laves som bradepandekage, da jeg har en masse æbler og skal bage en god, billig kage til ca 20 personer..
Hej Pernille,
Mmmm det lyder også lækkert med pærer i 🙂