Ymerfromage med grøn kokos- og græskarkerneknas

søndag, d. 21. november, 2010

Det er så lang tid siden jeg har fået ymerfromage, og fik en ustyrlig lyst til det i går, så jeg måtte lige bikse det sammen. For at peppe desserten lidt op, dekorerede jeg den med grøn kokos- og græskarkerneknas, appelsinfileter, en enkelt stjerneanis og rester fra den brugte vanillestang.

Opskriften er meget nem, det sværeste er næsten husblassen, hvis man ikke er vant til at arbejde med det. Den grønne kokos- og græskarkerneknas er også meget velegnet til morgenmaden, hvis man er blevet træt af at komme müsli ovenpå yoghurten, idet den kun indeholder fedt fra kokosmelet.

Grøn kokos- og græskarkerneknas (nok til 4 personer)

  • 50 g groftrevet kokos (jeg brugte bare ganske almindelig kokosmel)
  • 50 g hele græskarkerner

Ymerfromage

  • 5 bl. husblas
  • 5 dl ymer
  • 4 spsk sukker
  • Fintreven skal af 1/4 appelsin (kan undlades)
  • Kornene fra ½ vanillestang
  • 2½ dl piskefløde

Fremgangsmåde grøn kokos- og græskargerneknas

Panderist ingredienserne hver for sig på en stør pande, indtil de er gyldne og sprøde – et trick er at riste græskarkerne først, tage dem af, sluk for varmen og rist kokosmelet på. Kokosmelet tager enormt hurtig farve, og man behøver derfor ikke at have mere varme på ind til at riste græskarkernerne.

Kom det hele i en blender/foodprocessor og blend, indtil konsistensen er mediumblendet.

Blandingen kan sagtens holde sig i 4 dage i en lukket beholder.

Fremgangsmåde ymerfromage

Udblød husblassen i 5 min. i koldt vand.

Rør ymer med sukker, reven appelsinskal og vanille i en skål.

Pisk fløden til flødeskum.

Knug husblassen fri for vand, og varm den op til den er smeltet og tag den af varmen. Tilsæt en lille smule af ymer-blandingen i husblassen og rør godt rundt. Denne proces gentages nogle gange, så husblassen ikke få et kuldechok af at komme ned i ymer-blandingen, og man undgår derved trevler.

Hæld husblassen ned i ymerblandingen, og vend efterfølgende den piskede flødeskum i.

Ymerfromagen hældes i en serveringskål eller glas, og stilles i køleskal til den er stivnet. Jeg smurte en lille form med lidt olie, inden jeg hældte ymerfromagen ned, og lod den stivne i køleskabet. Den resterende del kom i en stor skål. Da jeg skulle have den ud af formen, løsnede jeg kanterne med en kniv, og kom bunden under varm vand i nogle sekunder. Derefter vendte jeg bunden på hovedet og fik fromagen ud af formen.

Pynt evt. med appelsinfilter og stjerneanis, samt den grønne kokos- og græskarkerneknas.

 

 

floral decoration