søndag, d. 27. maj, 2012
Jeg har længe gerne ville prøve at bage mine egne hvidløgsflutes, da jeg har haft en opskrift liggende. Nogle gange skal man bare lige finde en passende lejlighed til at få det gjort. Dem fik jeg så bagt i sidste weekend, og er rigtig godt tilfreds 🙂
Opskriften har jeg fundet hos Strawberry Onion, og i følge opskriften kan man udskifte noget af hvedemelet med andre typer af mel. Så jeg tilsatte grahamsmel i stedet for, så det blev nogle lidt sundere hvidløgsflutes, end de traditionelle, man kan købe i supermarkederne.
Smørret blev pisket i ca. 10 minutter, så det fik en lækker cremet konsistens – i stedet for bare at røre det godt sammen, til det er blandet. Måske bruger vi meget smør, men den smør-mængde, der var angivet i opskriften, rækkede kun lige til en halv postion dej.Vi skal jo ikke være alt for fedtet med smør-mængden, når det nu ER hvidløgsflutes 😛
Så nedenstående opskrift er på ½ portion dej (6 flutes) og almindelig portion hvidløgssmør.
Start med at varme skålen op med varmt vand fra hanen.
Når skålen er varm, hældes den lunkne olie og vand i. Gæren opløses heri, sammen med salt.
Tilsæt grahamsmelet, og herefter hvedemelet lidt efter lidt. Ælt den gerne i 8 minutters tid enten ved håndkraft eller på en røremaskine/elpisker med dejkroge. Dejen må hellere være lidt for våd, da der altid kan tilsættes mere mel, når dejen skal formes til flutes.
Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse, cirka 1 time – eller til den giver let efter, når man trykker den på toppen.
Form 6 hvidløgsflutes. De er ret små til at starte med, men man skal være opmærksom på, at dejen hæver til dobbeltstørrelse.
Lav nogle fine snit i dejen, og lad dem efterhæve i 45 minutter til 1 time – pensel med vand flere gange under efterhævningen.
Bag dem i cirka 18 minutter ved 220 grader – de skal kun netop lige være gennembagt, og er derfor ret lyse i farven, når de kommer ud.
Lad dem køle helt af.
Pisk alle ingredienserne til hvidløgssmørret sammen i en skål – pisk i 10 minutters tid til smørret bliver dejlig hvid og cremet i konsistensen.
Fordel cirka ½-1 tsk fuld smør imellem hver skive af hvidløgsflutes’ne.
Hvis de skal gemmes, puttes de i fryseren i en frostpose, og er klar til brug – som købeflutes.
Skal hvidløgsflutes’ne bruge med det samme, sættes de ind i en 200 grader varm ovn igen i cirka 10 minutter til smørret er smeltet, og og brødet er sprødt.
Kategori(er): Brød, Gastronomi
Tags: hjemmebagte hvidløgsflutes med grahamsmel, kerner, nødder, persille, rugmel, speltmel, sundere hvidløgsflutes, Velsmagende
Ej hvor ser de lækre ud, har du bagt dem i flutes form for at få dem så fine? Ha en dejlig Pinse.
Hej Monsterscircus,
Mange tak, de smager også virkelig lækkert 🙂 Ejer desværre ikke nogen form, så det er helt ved hjælp af egen hånd, de er blevet formet 🙂
Uhm, det ser lækkert ud. Og vil helt sikker også være en vinder hos Datteren, der elsker hvidløgsflutes. Den opskrift på må afprøvningslisten 🙂
Hej Anne,
Mange tak, håber I vil kunne lide dem 🙂
Hvor ser de lækre ud – skal bare lige høre med de flutes der puttes i fryseren, skal de så bage i 10 min. ved 200 grader, når de tages op af fryseren igen?
Hej Lene,
Åhh jeg mener det er der omkring – plejer vidst bare at se/mærke på dem, om de er varmet godt igennem 🙂
De er SUPER gode og et kæmpe hit ved alle – selv min svigerfar der ellers ikke er meget for hvidløg i maden guffer disse brød i sig. Helt perfekt 🙂
Tak for en kanon opskrift.
Venligst Sanne
Hej Sanne,
Er glad for at høre, de var et hit 🙂
Super gode flutes,meget bedre end købeflutes.Hele familien elsker dem.
Hej Hanne,
Dejligt at I kan lide dem 🙂
hej carina
jeg skal prøve at lave din opskrift på hvidløgsflutes i morgen og hvis der er rester af dem vl min søn have dem med i skole og varme dem i klassen micro ovn hvor langt til skal de have som friske eller frosne ?
hilsen dorthe
Hej Dorthe,
Jeg har desværre aldrig lavet dem i en microovn, så der kan du næsten kun afprøve dig frem 🙂
Hej
Jeg tror, jeg vil prøve at bage dem
Er der til 6 eller 3 flutes i denne halve portion dej?
Hej
Jeg tror, jeg vil prøve at bage dem