Uimodståelige hjemmelavet Ferrero Rocher

fredag, d. 23. september, 2016

Uimodståelige hjemmelavet Ferrero Roche

Når nu man har et glas Nutella, der trænger til at blive brugt, så kan jeg næsten ikke finde på en bedre anledning end at lave disse uimodståelige hjemmelavet Ferrero Rocher. De tager lidt tid at lave, men hold nu op, hvor de smager godt.

Jeg kan desværre ikke selv tage æren for opskriften, som jeg har fundet hos Maja Vase. Da jeg staks så opskriften, vidste jeg hvad vores glas Nutella skulle bruges til. Og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det var det helt rigtige valg at ofre et glas Nutella på disse skønne, og meget velsmagende kugler. Én kugle pr. person, og så er man faktisk ret mæt – lidt men godt.

Til 12 uimodståelige Ferrero Rocher kugler, skal der bruges:

 

  • 90 g hasselnødder (60 g til fyldet og 30 g til chokoladeovertrækket)
  • 150 g Nutella
  • 30 g isvafler (ca. 3 stk)
  • 150 g lys chokolade

 

Fremgangsmåde

Bag hasselnødderne i en 160 grader varm ovn i 12 minutter. Lad dem køle af, og gnid skallerne af hasselnødderne. Tag nu de 60 g hasselnødder fra til fyldet, og gem de resterende 30 g hasselnødder. Af de 60 g hasselnødder til fyldet, tages 12 pæne hasselnødder fra – disse skal bruges til midten af hver Ferrero Rocher kugle.

Herefter laves fyldet.

Kom isvaflerne i en frostpose, og knus dem i små stykker med en kagerulle.

Hak hasselnødderne – fx i en minihakker, så de bliver hakket forholdsvist fint.

Bland Nutella, hakkede hasselnødder og knuste isvafler i en skål, og rør det hele sammen. Kom massen i fryseren et kvarters tid, så de bliver nemmere at arbejde med.

Tag nu en god tsk fuld fyld op, og mas en hasselnød ned i midten af fyldet. Form dem så vidt muligt til små kugler af massen. Placer kuglerne på et skærebræt beklædt med bagepapir, og sæt dem tilbage i fryseren i et kvarters tid til kuglerne er kolde og ret stive i det – de må nemlig ikke være for bløde, når de skal dyppes i chokoladeovertrækket.

Imens kuglerne bliver kolde, laves chokoladeovertrækket.

De resterende 30 g hasselnødder hakkes fint i en minihakker.

Smelt nu chokoladen i en skål over vandbad, og bland de hakkede hasselnødder i.

Dyp en iskold kugle i den smeltede chokolade, og fisk den forsigtigt op med en gaffel. Placer kuglen på et skærebræt beklædt med bagepapir. Gentag processen til alle kuglerne er blevet dyppet i chokoladen.

Ferrero Rocher opbevares i køleskabet lige indtil servering.

floral decoration