Sprøde, hjemmelavet knækbrød med græskarkerner, solsikkefrø og hørfrø

mandag, d. 23. august, 2010

Jeg så forleden dag nogle super lækre knækbrød, og fandt så opskriften på dem i dag på denne blog. Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave knækbrød før, så nu skulle det være. Disse er simpelthen så nemme, og så smager de bare godt 😀

Jeg synes måske de var en smule for salte i smagen, så jeg har valgt at nedjustere saltmængden til ½ tsk i stedet for 2 tsk.

  • 1 dl grofthakkede græskarkerner
  • 1 dl grofthakkede solsikkefrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl rugmel (jeg brugte her lidt grahamsmel og rugkerner, da vi ikke havde noget rugmel)
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl olie
  • Ca. 2 dl vand

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt vand og olie og rør dejen sammen til en klistret masse.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir ad to omgange – jeg valgte at gøre det på bagepladen. Skær dejen i passende stykker.

Bag knækbrødene ved 200 grader i 15-20 minutter.

Lad knækbrødene køle af, og spis dem evt. med smør på.

Kommentarer

floral decoration