Sommer på glas: Mild og syndig orange/lemon curd

lørdag, d. 28. juli, 2012

Nu er der kun ganske få dage til vi flytter i hus, og mange at mine køkkensager er derfor pakket ned – hvilket til tider kan være enormt hårdt, når man elsker at være i køkkenet 😉 Så det er med at lave noget mad, der ikke kræver de helt store redskaber og udfoldelser i køkkenet. Og derfor kunne jeg jo ligeså begive mig ud i at lave en super lækker, mild og syndig orange/lemon curd. Mmmm, holdt da op det blev lækkert 😀

Grundopskriften fandt jeg hos Heidis Verden, og Heidi havde været så flink at skrive nogle slut-bemærkninger, omkring den orange/lemon curd hun kreerede. Da curden blev beskrevet som lidt for syrlig, gik jeg derfor i gang med at ændre lidt i opskriften, og tilpasse den, så den blev mere mild og ligeså syndig. Nu er det første gang jeg har smagt lemon curd, så har ikke det helt store at sammenligne med. Synes dog at jeg har fundet den perfekte balancegang mellem det syrlige og søde, i forhold til mine smagsløg.

Denne curd kan bruges ovenpå/i al verdens kager og andet mad. Jeg har nogle skumle planer om at vil lave en drømmekage-bund, blande curden sammen med lidt pisket flødeskum oven på bunden, og toppe med lidt ekstra orange/lemon curd. Er sikker på, den også smager fantastisk ovenpå yoghurt naturel eller rundstykker.

Til cirka 5 dl har jeg brugt:

  • 3 æg, stuetemperatur
  • 3 3/4 dl rørsukker
  • 1 citron, saften + 3/4 tsk fint-revet citronskal
  • 1 appelsinsaft, saften + 3/4 tsk fint-revet appelsinskal
  • 130 g koldt smør skåret i små tern

Fremgangsmåde

Pisk æggene let sammen i en gryde og bland sukker og citron/appelsinsaft i.

Varm blandingen forsigtigt op ved middelvarme under konstant piskning – alternativt kan det varmes over vandbad.

Der piskes i 10-15 minutter til curden begynder at tykne let (når der tilsættes smør, tykner curden lidt mere) – OBS massen må ikke koge, da æggene så vil koagulere/stivne.

Curden tages den af varmen og hældes igennem en sigte over i en skål – dette for at si evt. koaguleret æggehvide fra.

Tilsæt fint-revet citron- og appelsinskal, og pisk derefter smørtern i. Der tilsættes nogle få ad gangen, indtil smørret er smeltet og indarbejdet i massen. Tilsæt herefter flere tern, og gentag processen til alle smørtern er brugt.

Skold et par glas, og hæld lidt atamon i dem.

Hæld den lækre orange/lemon curd i glassene, og lad dem køle af.

Kan opbevares i køleskab i 3-4 uger.

Kommentarer

  1. Mmm jeg får lyst til en portion nu! Dejligt du kunne bruge kommentarerne også, og at den blev god. Og super fine billeder 🙂

  2. Hej Heidi,
    Synes altid det er guld værd med sådanne kommentarer. Der er jo ikke nogen grund til at man selv skal erfarer det, hvis andre har prøvet opskriften. Man kan ligeså godt hjælpe hinanden, og en selv til næste gang 🙂

    Og mange tak 😀

  3. Lemon curd er så lækkert og dette lyder som en rigtig god opskrift. Jeg bruger ofte lemon curd som fyld i kager, det er sindssygt lækkert!

  4. Hej Trine,
    Det er det nemlig, er også blevet ret stort fan af det nu 😀 Mmm det lyder også lækkert 🙂

floral decoration