torsdag, d. 28. april, 2011
Som et led i at finde nye opskrifter og fremgangsmåder på salater og grøntsager, fik vi i dag Sauterede gulerødder med karryristede mandler, samt sesam-panerede koteletter. Ihh hvor det duftede af karry, både da gulerødderne blev sauteret og mandlerne ristet. Det er absolut ikke sidste gang, det bliver lavet. Eneste ulempe er dog, at man helst skal undgå at få snasket på fingrene, for holdt da op neglene bliver gule 😀 Men det går vel af på et eller andet tidspunkt 😛
Opskriften på denne lækre lune salat har jeg endnu engang fundet hos Foodforum. Der er bare så mange lækre opskrifter derinde 😀 Jeg har flere gange lavet sesampanerede kyllingefileter, og brugte samme fremgangsmåde til koteletterne i dag. Det er super nemt, og altid lækkert.
De karryristede mandler smagte egentlig ikke af så meget igen, så næste gang kommer jeg nok mere karry på. Derudover kan man sagtens erstatte mandlerne med solsikkefrø – hvilket kun gør retten endnu mere sund.
Til 2 personer har jeg brugt:
Del de smuttede mandler i to. Varm mandelolien op på en pande, rist karryen kort og hæld derefter mandlerne på.
Rist mandlerne til de begynder at få farve. Lad dem efterfølgende køle af.
Drys sesamfrø på koteletterne, og tryk dem let ned i kødet, så de hænger fast. Dette gøres på begge sider af kødet.
Steg koteletterne til de er færdige ved middel-varme, så de ikke bliver branket og sorte.
Skræl gulerødderne, og skær dem i ca. 5 cm. kvarte stave.
Varm mandelolien op på en pande, og sauter gulerødderne i nogle minutter sammen med karryen.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad dem stege i nogle minutter, så der er bid i dem. Smag til.
Server den lune salat med de karryristede mandler, lidt grøn salat, samt de sesam-panerede koteletter.