Ovnbagt peberfrugt-suppe med ristede rugbrøds-trekanter og kantareller

onsdag, d. 26. september, 2012

Med sådanne regnfulde og blæsende dage vi i den seneste tid har haft, er det godt med suppe. Og hvorfor ikke vælge en lækker Ovnbagt peberfrugt-suppe med ristede rugbrøds-trekanter og kantareller?

Jeg så opskriften på suppen i et Familie Journalen-blad hjemme ved mine forældre, og var sikker på, at jeg ville synes om suppen, i det jeg tidligere har lavet den ultimative lækreste tomatsuppe ved nogen lunde samme fremgangsmåde. Det gør bare et eller andet ekstra ved grøntsagerne, når de bliver bagt i ovnen. De får mere smag. Og for at give suppen lidt ekstra saft og kraft, valgte jeg udover en bouillon-terning, også at tilsætte lidt flydende kalvefond.

Som tilbehør fik vi ristede rugbrøds-trekanter, som altid smager super lækkert. Derudover havde vi lidt rester af kantareller tilbage, som jeg smørstegte i en gryde i 5 minutter til de netop var blevet bløde, og serverede lidt rester af feldsalat til.

Suppen egner sig til ca. 3-4 personer.

  • 6 Røde peberfrugter – alternativt kan man også benytte snack-peber, de skal bare have kortere tid i ovnen
  • 3-4 store løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • Lidt olie
  • 1 l vand + 1 hønsebouillonterning
  • 3 spsk flydende kalvefond
  • 5 dråber tabasco – evt. mere, hvis man gerne vil have suppen stærkere
  • 3 tsk maizenamel + lidt vand til jævning
  • Salt og friskkværnet peber

Tilbehør

Fremgangsmåde

Skær peberfrugter og løg i mindre stykker og kom det på en bageplade beklædt med bagepapir.

Læg hele fed hvidløg på – gerne med skallen – men husk at pille skallen af, når grøntsagerne er bagt.

Fordel lidt olie og salt og peber ud over grøntsagerne, og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. ½ time.

Hæld alle grøntsagerne op i en gryde, og tilsæt vand, bouillonterning, 3 spsk kalvefond og lidt tabasco – og lad suppen koge 5-10 minutter.

Herefter blendes suppen – bring suppen op at koge igen.

Rør lidt maizenamel ud i koldt vand, og rør lidt jævning i suppen til den har en passende konsistens.

Lad suppen koge et par minutter og smag til med salt og peber.

Server den varme suppe med ristet rugbrød, og evt. smørstegte kantareller og feldsalat

floral decoration