Ristet rugbrød og grøntsagsstave med krydderurte-dip

lørdag, d. 23. april, 2011

En lille fredags-snack kunne det blive til her til aften. Vi fik nemlig Ristet rugbrød og grøntsagsstave med krydderurte-dip. Jeg blev ret fascineret af denne opskrift fra bogen Stop spild af mad, som jeg så ovre ved min farmor og farfar for en uges tid siden. Egentlig er den ganske simpel, da grøntsagsstavene kan varieres i det uendelige. Det var egentlig mere for at afprøve ristet rugbrød som en snack.

Og holdt da op, det smagte godt. Jeg havde forestillet mig, at rugbrødssmagen blev mere kraftig i det, når det blev ristet. Men det var ikke tilfældet. Rent faktisk blev smagen mere mild, og rugbrødsstavene blev super sprøde. Faktisk så sprøde at man vel næsten kan kalde dem for sunde chips. Midten var sådan lidt blød, men på den perfekte måde i forhold til det sprøde ydre. Det absolut ikke sidste gang, de bliver lavet. Og så er det et rigtig godt pift i sådan en skål med grøntssagstave 🙂

Til dressingen blev der brugt følgende ingredienser (jeg målte dem ikke af, men smagte mig frem):

  • Creme fraiche
  • Lidt mayonnaise
  • Lidt sennep
  • 1 fed hakket hvidløg
  • Forskellige friske krydderurter (jeg brugte persille og basilikum)
  • Tabasco
  • Salt og peber

Ristet rugbrød

  • Rugbrød i 1 cm bredde skiver
  • Smør

Snacks

  • Forskellige valgfri grøntsager (jeg brugte gulerødder, minimajs og agurker)

Fremgangsmåde krydderurte-dip

Rør alle ingredienser sammen i en skål, og smag til med salt og peber.

Fremgangsmåde ristet rugbrød

Smelt smørret på en pande, og læg hver rugbrødsstav på. Lad dem riste i nogle minutter til de begynder at blive brune. Vend dem, og lad dem riste på den anden side.

Lægges på et stykke køkkenrulle til afkøling.

Server det ristede rugbrød og forskellige grøntssagsstave med krydderurtedippen.

Kommentarer

  1. Hvor ser det bare godt ud, Kinna!

    Det er blevet meget meget vellykket! Dejligt at du synes godt om vores reste-kogebog og at bogen kunne inspirere dig. Jeg har straks delt linket til din blog i vores Stop Spild Af Mad gruppe:

    http://www.facebook.com/group.php?gid=21785928859

    Hav en dejlig Påske.

    Bedste hilsener,
    Selina Juul
    Stop Spild Af Mad

  2. Hej Selina,
    Mange tak 😀 Der er helt sikkert flere opskrifter fra bogen, jeg skal have afprøvet – de ser bare så lækre ud 😀

    Og tak fordi, du har delt linket 🙂

  3. Det er mig, der takker, Carina 🙂

    Hav er dejlig Påske 🙂

  4. Tak for lækker bananmuffin 🙂 MUMS

  5. Det var så lidt Pia 🙂

floral decoration