søndag, d. 8. januar, 2012
For nogle dage siden fik vi Ovnbagt lyssej med mandel/krydderurte-topping, smørstegte kartofler og oreganocreme. Mums, det var godt 😀 På madplanen stod der nemlig lyssej med kartofler (her menes der almindelige kogte kartofler, og lyssej med noget dild ovenpå), men da jeg egentlig havde lyst til noget lidt andet end det sædvanlige, blev det denne ret i stedet for – og det er jo i og for sig også lyssej med kartofler 😉
Mandel/krydderurte-toppingen har jeg lavet før – bare ovenpå laks, og det var super lækkert. Så det var vidst på tide, at får genbrugt den idé oven på lyssej. Jeg er ikke særlig stor fiskefan, men lige præcis lyssej elsker jeg. Den er så mild i smagen, at den faktisk ikke smager af fisk. Og de ben, der så er i den, er store, hvilket gør det meget nemmere at sortere dem fra. I stedet for basilikum benyttede jeg denne gang frisk oregano i mandel/krydderurte-toppingen.
Som tilbehør fik vi smørstegte kartofler, hvilket også var et lækkert lille twist i stedet for almindelige kofte kartofler, samt en oreganocreme til.
Til 2 personer skal der bruges:
Forbered 1 portion af mandel/krydderurtetoppingen, og fordel den oven på lyssejen i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
Bag den i en 200 grader varm ovn i ca. 20-25 minutter – eller til den er færdig.
Hæld creme fraichen i en minihakker, sammen med en potte frisk oregano-blade. Kør creme fraichen glat, så den bliver mere flydende og cremet.
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de netop er nok – men ikke overkogte. Hæld vandet fra kartoflerne
Varm en pande op med smør, og hæld kartoflerne på. Steg dem til de er gyldne og krydr med salt og friskkværnet peber.
Server de smørstegte kartofler med lyssejen og oreganocremen.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: Basilikum, laks, mandler, oregano, Ovnbagt lyssej med mandel/krydderurte-topping, smørstegte kartofler og oreganocreme
Det ser da alt for lækkert ud, den ret vil jeg prøve at lave en dag, mums 🙂
Hej Mette,
Mange tak, det smager også ganske lækkert 😀