Mexicansk majskolbe-salat, avocado-dip og oksebøf

onsdag, d. 22. august, 2012

Nu er majskolbe-sæsonen for alvor skudt i gang, og jeg lavede mig derfor en lækker aftensmad i går bestående af  Mexicansk majskolbe-salat, avocado-dip og oksebøf – man må jo gerne forkæle sig selv lidt, når man er alene hjemme. Og så er det jo samtidig ret nemt at lave, hvilket altid er et plus.

Man kan garanteret godt lave denne simple salat med majs fra frostposerne – hvis majskolber ikke er tilgængelige. Majs fra frostposerne smager jo lidt anderledes end dåsemajs, og sidstnævnte tror jeg ikke egner sig til retten på samme måde.

Som tilbehør stegte jeg kort en oksebøf, og lavede en avocado-dip – som minder ret så meget om en gucamole, men undlod en del af ingredienserne, og derfor er det kun en avocado-dip 😉

Jeg brugte følgende:

  • 2 majskolber
  • Lidt salt og vand til kogning af majskolberne
  • 1 spsk smør
  • Ca. 2 tsk. Fajita-mix (kan købes i diverse supermarkeder, og smager lidt hen af Taco-krydderi)
  • 1 avocado
  • ½ fed hvidløg
  • En smule citronsaft
  • Salt og peber
  • 1 god oksebøf
  • Smør/margarine

Fremgangsmåde

Kog majskolberne i letsaltet vand i cirka 20 minutter til de er møre. Hæld vandet fra – lad dem køle lidt af – bare så de er til at holde ved.

Hold majskolben lodret, og forsøg at skær majsene af – de har det med at smutte lidt rundt omkring, når man skærer dem af.

Bland lidt smør sammen med Fajita-mixen i en skål og bland de lune majs i, så smørret smeltes rundt om den. Læg gerne noget stanniol over, så de bliver holdt lune.

Mos avocadoen, og bland ½ fed presset hvidløg i, lidt citronsaft samt salt og peber.

Varm en tør pande godt op, læg bøffen på og lad den brune på hver side.

Tilsæt lidt smør/margarine, krydr med salt og peber og skru ned til middelvarme.

Steg dem i et minut eller to til de har den ønskede konsistens. Jo mere fast kødet er, jo mere gennemstegt er det.

Lad bøfferne hvile i det antal minutter de er blevet stegt i, så kødsaften trækkes ind i kødet.

floral decoration