tirsdag, d. 23. juni, 2015
Noget af det bedste ved sommeren er helt klart alle de mange friske, danske bær man kan købe i butikkerne. Og at man så er så heldig at have fødselsdag lige som de danske jordbær begynder at dukke op i butikkerne, ja så skal det jo helt klart udnyttes. I år blev det udnytte ved at lave en simpel marengslagkage med jordbær, hindbær og blåbær. Mmmm mums det var godt 😀
Jeg valgte at lave en lagkage med 3 lag hjemmelavet marengsbunde. En meget stor og flot kage blev det til. På trods af at vi var 9 voksne, troede jeg ikke kagen ville blive spist pga. den store størrelse. Men det gjorde den 😀 Rub og stub blev spist, og det må da betegnes som en succes.
Man kan selvfølgelig sagtens vælge bare at købe marengsbunde, meeeen hjemmelavet marengs smager nu altså bedre – og det er så nemt at lave.
Jeg benyttede denne opskrift på marengs, som jeg er blevet stor fan af. Hver bund havde en diameter på 24 cm, og sprøjter man marengsmassen ud med en tylle, vil der ikke være nok marengsmasse til at sprøjte hele bunden – medmindre man selvfølgelig laver mindre bunde. Jeg startede udefra og bevægede mig indad. Når der ikke var mere marengsmasse tilbage i tyllen, spredte jeg lidt af den sprøjtede masse ind mod midten med en dejskraber. Bunden blev på ingen måder tynd af denne fremgangsmåde.
Jeg lavede og bagte bundene af 3 omgange.
Start med at tegne et omrids af bunden af en springform på et stykke bagepapir – på den måde får man ens størrelse bunde.
Hvis ikke bagepladen er stor nok, laves bundene af 3 omgange.
Til 1 bund piskes 2 æggehvider stive i en skål.
Tilsæt 120 g sukker lidt af gangen indtil massen er stiv og skinnende i overfladen.
Pisk ½ tsk vanilleessens i.
Sprøjt massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir ned omridset af en cirkel. Bag bunden i en 110 grader varm ovn med varmluft, hvor lugen står lidt på klem i ca. 2½ time – til bunden er sprød og ikke hænger fast i bagepapiret. Lad bundene afkøle helt.
Lav de to andre bunde med samme fremgangsmåde.
Jeg gemte de bagte marengsbunde i en stor kagedåse til de skulle bruges.
Rens og skyl bærrene – jeg skar jordbærrerne over i kvarte.
Lige inden servering piskes fløden til flødeskum sammen med vanillesukker ved middellav hastighed, så den ikke bliver grynet.
Læg en marengsbund på et serveringsfad. Fordel 1/3 flødeskum på en marengsbund, og fordel 1/3 bær over flødeskummet. Læg endnu en marengsbund over bærrene og gentag fremgangsmåden til al flødeskum, bær og marengsbunde er brugt.
Server med det samme.
Kategori(er): Gastronomi, Kager
Tags: blåbær, danske jordbær, flødeskum, hindbær, Marengslagkage med sommerens friske bær, vanilleessens