fredag, d. 14. juni, 2013
Vi prøver ofte af få noget salat til aftensmaden, men ind imellem må man tænke lidt kreativt ud fra ingredienser i køleskabet og fryseren. Og nu hvor det har været så fint og sommerligt i vejret, synes jeg aftensmaden skulle bestå af en let og frisk salat. Biksede derfor denne salat sammen bestående af Mango- og dild med forårsløg og røget paprika-kylling i strimler.
Det smagte simpelthen så godt. De grillede kyllingefileter blev revet i mindre stykker med et par gafler. Personligt synes jeg salaten virkede mere let i det, end hvis man bare fik salat og en hel kyllingefilet. Det er en nem måde, at gøre en salat lidt mere spændende på. Og så har jeg jo en forkærlighed for frugt i min mad, specielt i salater. Så mangoen er helt ideel til at gøre denne salat meget sommerlig og eksotisk.
Til 2 personer blev der brugt:
Bland lidt olie med røget paprika og salt og peber. Vend kyllingefileterne i, og lad det marinere ½ times tid.
Når grillen er varm, lægges kyllingefileterne på, og de grilles til der ikke løber rødt saft ud af dem/til de er færdigstegte.
Imens forberedes salaten.
Mangoen skrælles, og skæres ud i mindre skiver – vær OBS på stenen i midten, det kan godt være lidt tricky.
Bland mangoen med 1 bakke blandet salat, forårsløg skåret i skrå skiver og friskhakket dild.
Når kyllingefileterne er grillet færdige, rives hver filet i mindre tråde/strimer med et par gafler.
Kyllingefileterne vendes i salaten, og der dryppes lidt sesamolie over ved servering.
Krydr godt med salt og peber på den færdige salat, så mangosmagen kommer frem.