Kold pastasalat vendt i en dressing med soltørrede tomater, balsamico, hvidløg og basilikum

torsdag, d. 1. september, 2016

Kold pastasalat vendt i dressing med soltørrede tomater, balsamico, hvidløg og basilikum

Vi er altid på jagt efter nye og spændende pastasalater – gerne nogle, der er nemme, lige til at gå til og smager fantastisk. I min søgen efter en nem pastasalat fandt jeg en lækker opskrift hos Heidis Verden. En stor mængde soltørrede tomater, blandet sammen med masser af hvidløg, og balsamicoeddike, så har man næsten bygget grundstenene for en dressing, der virkelig smager af noget. Jeg har en idé om, at dressingen i øvrigt ville egne sig fint til brød – både i for af pensling af hjemmebagt madbrød og som dyppelse til fx Foccacia. Det må helt bestemt afprøves på et tidspunkt.

Pastasalaten kan stå alene, men kan også serveres sammen med kød fx koteletter.

Til ca. 4 personer er der brugt:

 

  • 1 glas af 280 g soltørrede tomater i olie
  • 3 spsk mørk balsamicoeddike
  • Et par gode håndfulde frisk persille
  • 2 fed hvidløg
  • ½-1 dl olie (oprindelig skal der bruges olivenolie, men det havde vi ikke, og jeg brugte lidt solsikkeolie)
  • 1-2 tsk sukker
  • Salt og friskkværnet peber

 

  • 500 g grovpasta
  • 250 g halveret cherrytomater
  • En god håndfuld friske basilikumblade

 

Fremgangsmåde

De soltørrede blendes sammen med balsamicoeddiken, persille, hvidløg og lidt olie lidt efter lidt til det har en passende konsistent. Smags til med sukker, salt og friskkværnet peber. Lad gerne dressingen stå at trække et par timer.

Pastaen koges som anvist på pakken, og hældes efterfølgende i en si, hvor det skylles med koldt vand.

Når pastaen er afkølet, blandes det sammen med dressingen, halverede cherrytomater og friske basilikumblade.

 

floral decoration