Kartoffel-aspargessalat med basilikumcreme og lyssej

mandag, d. 17. maj, 2010

I dag har vi fået årets første friske, grønne asparges. Man ved for alvor at vi er ved at nærme os sommeren, når man kan begynde at købe friske, grønne asparges. Denne her ret er super nem, og smager virkelig dejligt at forår. Absolut en, der er værd at prøve.

Vi fik i dag lyssej til, men man kunne sagtens vælge at få kylling til i stedet for 🙂

  • 1 kg små, faste kartofler
  • 1 bundt grønne asparges (Ca. 500 g)

Basilikumcreme

  • 1 potte friske basilikumblade (god håndfuld)
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • Et par dråber citronsaft eller hvid balsamico
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Lyssej

  • Lyssej til 4 personer
  • Lidt margarine
  • Salt og peber

Fremgangsmåde lyssej

Lyssejen lægges i et ovnfast fad, og krydres med salt og peber.  For at den ikke skal blive for tør, puttede jeg et par klatter margarine på. Alt afhængig af hvor stor en fisk man har købt ved fiskehandleren, er tiden i ovnen meget individuelt. Vores fisk fik i dag ca. 20-25 min.

Fremgangsmåde kartoffel-aspargessalat

Skrub kartoflerne. Knæk aspargesenderne af. Skær aspargesene i stykker på ca. 5 cm. Kom kartoflerne i en kasserolle med kogende, letsaltet vand. Læg låg på og bring vandet i kog. Kog 4-5 minutter og tilsæt aspargesene. Sluk for varmen og lad gryden stå med låg på eftervarmen i 5 minutter. Hæld vandet fra og lad kartofler og asparges afkøle let eller helt, hvis de skal serveres kolde.

Fremgangsmåde basilikumcreme

Kom basilikum og cremefraiche i en foodprocessor, og kør til cremen er helt glat. Smag den til med lidt citronsaft eller hvid balsamico samt salt og peber.

Kommentarer

floral decoration