torsdag, d. 23. juli, 2015
Nogle gange går man med nogle idéer, som bare må være ud i livet. Hjemmelavet risifrutti er én af dem. Jeg har længe gået og funderet over, hvordan jeg mon kunne få samme smag, som de risifruttier, man køber.
Jeg har googlet lidt, og der er virkelig mange forskellige varianter af hjemmelavet risifrutti – lige fra kogt risengrød med lidt vanillesukker, til tilsætning af flødeost, til al verdens andre forskellige former tilsætning. Tror omsider, jeg har knækket noget af koden – koden i min risifrutti er ganske enkelt vanillecreme. Opskriften er ikke helt finpudset endnu, idet konsistensen minder mere om ris a la mande. Der var en smule for mange ris i, og den hjemmelavede risifritti blev lige stiv nok i konsistensen.
Jeg har derfor i nedenstående opskrift valgt, at nedjustere mængden på ris og husblas en anelse. Risifruttien blev her serveret med en hjemmelavet marmelade bestående af jordbær/hyldeblomst.
Til ca. 6-8 personer
Kog risene i vandet i et par minutter.
Skrab vanillekornene ud af vanillestangen. Hæld mælk, vanillekorn og vanillestang ved risene, og kog op. Pas på med at det ikke koger over. Lad retten småsimre i ca. 40 min. til risengrøden er nok. Er risengrøden blevet for tyk, tilsættes mere mælk.
Lad risengrød afkøle til stuetemperatur. Tag vanillecreme ud så den også har stuetemperatur – dette gør jeg for at undgå for store temperaturforskelle, når husblassen skal tilsættes.
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
Hæld vanillecremen i en skål og pisk den mere stiv/cremet. Bland herefter vanillecremen i risengrøden.
Smelt husblas – lad den blive lillefinger-varm, og bland det i risifruttien. Smag til med lidt salt – dette fremhæver den søde smag.
Stil i køleskabet natten over.