tirsdag, d. 21. juni, 2011
En super sej og meget vigtig person fylder år i morgen, nogle der kan gætte? 😉 Anyway så synes jeg det var tiden til at lave en dekorationskage igen. Denne her gang ville jeg blot selv prøve at lave min egen fondant.
Og det er faktisk overraskende nemt at lave – hvis man ellers har en microovn. En meget venlig læser har været så sød at give mig denne opskrift, og den måtte jeg selvfølgelig prøve 🙂 Jeg vil dog sige at jeg på et tidspunkt var vældig glad for at have min mor tilstede. Jeg kom nemlig fingrede ned i den smaskede masse for tidligt, hvilket betød at jeg var fyldt med smeltede skumfiduser og flormelis over begge hænder, og nøj det var svært at få af 😛 Så sørg for at der er nok flormelis i massen inden fondanten æltes.
Og så smager den hjemmelavede altså bare meget bedre, end dem man køber.
Denne opskrift rækker til en alm. kage inkl. dekoration.
Marshmallows, olie og vand hældes i en microovn-sikker skål og smeltes ca. 1 minut ved højeste effekt.
Massen røres blank og flormelis tilsættes lidt efter lidt. Det er en god idé at smøre skeen du rører med ind i lidt olie, så slipper den lettere, da det er noget klistret stads til at starte med
Når det skal æltes, er det ligeledes en god idé at smøre hænderne i olie. Dejen æltes til den ikke klistrer mere, men må heller ikke bliver for tør. Klistrer den for meget, tilsættes mere flormelis, er den for tør, tilsættes en smule olie.
Når massen skal opbevares smøres den ind i lidt smeltet palmin, vikl film om den, og læg den herefter i en dåse med tætsluttende låg, så kan det holde sig i op til 3 måneder. Man kan sagtens bruge det med det samme, men har godt af at hvile ½ times tid.
Har fondanten den rigtige konsistens, er det ligesom at arbejde med modellervoks
Fondanten kan indfarves med pastafarver – har man kun frugtfarve, skal man putte det i INDEN flormelis.
Kategori(er): Dekoration af kager, Gastronomi, Pynt
Tags: Hjemmelavet marshmallow fondant, MMF, pastafarve, skumfiduser
Hej,
Tak for opskriften.
Har du nogen idé om, hvor mange gram skumfiduser du bruger? Jeg kunne nemlig godt tænke mig at bruge nogle andre skumfiduser til formålet 🙂
Håber du kan hjælpe mig!
Kh Melissa
Hej Melissa,
Jeg mener det er omkring 300 g skumfiduser, der er i pakken.
Hej.
Hvordan er den at arbejde med, nem at rulle ud osv?
Kh Rikke
Hej Rikke,
Jeg synes den er ganske fin at arbejde med. I starten kan den godt virke lidt tør i det – næsten så man tror, det ikke helt vil samle sig, men når man lige får den æltet godt og grundig, så bliver den blød og smidig at arbejde med.
Derudover smager den helt sikkert bedre end købe-fondant 🙂
Kan man bruge alm farve? bl.a. dem fra dr. oetker … eller skal det være noget specielt?
Hej Lina,
Jeg vil klart anbefale at man bruger pastafarve eller lignende (som bl.a. kan fås ved specialkøbmanden.dk), da almindelig frugtfarve indeholder meget vand, hvilket ville gøre fondanten tynd/snasket i det.
Hej Carina.
Først, tak for alle dine gode opskrifter.Er det nogen speciel olie du bruger til fondanten?
Vh Katrine
Hej Katrine,
Det var da så lidt 🙂 er glad for at du kan blive inspireret 🙂 jeg mener, jeg plejer at bruge solsikkeolie 🙂
Kan man ligge fondanten på kagen dagen før den skal serveres eller bl bliver den tør så*?
Hej Mia,
Jeg plejer selv ofte at lave kagen dagen før, så det kan sagtens lade sig gøre. Man kan dog ikke modellere så meget med fondanten på 2. Dagen, den er jo heller ikke meningen 🙂
Hej Carina.
Først og fremmest tusinde tak for en god og ligetil opskrift!
Jeg blev lige lidt i tvivl om, hvordan jeg skal opbevare fondanten. Altså, jeg valgte at lave min fondant i dag, men skal faktisk først bruge den torsdag. Kan den komme i køleskabet eller skal den blive ude ved stuetemperatur?
Hej Melisa,
Jeg opbevarer den færdige fondant ved stuetemperatur, pakket ind i lidt olie, og dernæst film om i en tætlukket beholder.
kan man ikke bare komme mindre vand i når/hvis man bruger frugtfarve
måtte lige prøve og lave din mmf, med tålmodighed er den super nem og lave og smager meget bedre hjemmelavet 🙂 tak for opskriften 🙂
Hej Ann,
Dejligt at du kunne lide den 🙂
super opskrift, super nemt, godt resultat og nem at arbejde med efterfølgende.
Lige hvad jeg manglede nu hvor 450 gr. her koster 80 kr og det kostede mig 30 kr. at lave de her 750 gram 🙂
Hej Emma,
Dejtligt at det blev en succes. Ja, det er da noget er da noget af en prisforskel 🙂
Hej . Jeg er blevet meget inspireret af dine kager, så jeg vil prøve at lave nogen af dem med hjemmelavet fondant
Er spændt på at se hvordan de kommer til at se ud, da det er første gang. Det er nogle gode sider du har.
Hej Susanne,
Tusind tak 🙂 Nu når det er første gang, du vil prøve med fondant, så vær forberedt på, at det godt kan tage tid – alt efter hvor omfattende kagerne skal være. Det er jeg i hvert fald blevet meget overrasket over.
Kan man ikke bare komme mindre vand i… også bruge frugtfarven?
Hej Frederik,
Jo, det kunne måske godt være en mulighed 🙂
Hvor stort et stykke kan det rulles ud til? Hvor mange færdige gram er der?
Mvh
Hej Anita,
Der må jeg være dig et svar skyldigt. Der plejer at være nok til at dække de kager, jeg har lavet og lidt til. Men hvor mange gram der er, ved jeg ikke.
Jeg har en kage der er 45×45, vil det kunne dække den?
Mvh
Hej igen Anita,
Åhh det er et forsøg værd – ved faktisk ikke lige størrelsen på de kager, jeg har lavet 🙂
Hej
Jeg brugte de almindelig frugtfarver, men jeg erstattede den ene skefuld vand med farven og så er det intet problem. Men farven er lidt mere dæmpet end med pastafarver.
M.v.h.
Lotte
Hej Lotte,
Super, at det kan lykkes på den måde 🙂
Bruger du måleske?
Kan man lave den over vandbad i stedet for?
Hej Fie,
Bruger bare alm. spiseskeer. Tænker godt det kan laves over vandbad, men det tager nok noget længere tid.
Hvad så hvis man ikke har palmin, hvad kan man så bruge.
Hej Fie,
Jeg har brugt en alm. smagsneutral olie 🙂