mandag, d. 4. oktober, 2010
Da vi skulle have en champignonsuppe med tilhørende grissinier/brødsticks, var jeg jo nødt til at gå i gang med at bage dem. Fik afprøvet en opskrift, som jeg har fundet på bloggen Jeg elsker mad, som i øvrigt ser ud til at være en super lækker blog med rigtig mange dejlige og frem for alt inspirerende opskrifter.
Jeg har dog valgt at ændre “fyldet” i mine, da der i den ene halvdel af dejen blev tilsat lidt rosmarin og lidt friskhakket brøndkarse. Den anden halvdel forblev neutral, men penslet med lidt vand og drysset med sesamfrø.
“Fyldet” kan varieres i det uendelige, så det er bare med at gå i krig 😀
Jeg synes i øvrigt at de hævede ret meget, og blev ret store. Det var bare enormt svært at lave dem tyndere, da dejen gik fra hinanden.
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, olie, og durummelet. Hvis man ikke vælger at dele portionen op, som jeg har gjort kan de forskellige krydderurter tilsættes her.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt til dejen er smidig, og ælt den godt igennem.
Stil dejen til hævning under et fugtigt viskestykke i ca. en time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord.
Skær dejen ud i tynde strimler, som rulles til stænger.
Læg stængerne på bagepapir, lad dem efterhæve 5-7 min. Bag dem ved 225 grader i 5-8 min. til de er sprøde.
Hvis man vælger at fryse dem, skal de en tur i ovnen for igen at blive sprøde.
Kategori(er): Brød, Gastronomi
Tags: brødsticks, Grissini