søndag, d. 12. august, 2012
Vi har som bekendt været i gang med den helt store flytning, og er nu flyttet i hus 😀 Den seneste tid har derfor gået med renovering og maling af forskellige rum. Nu er vi ved at falde på plads, og jeg fik derfor lige tid til at ligge denne opskrift ind. I går aftes fik vi nemlig en super lækker Helstegt citron- og rosmarinmarineret kylling med grillede kartofler på spyd og tzatziki. Åhh det var altså godt, og nu hvor vi har fået egen have er grillen selvfølgelig også blevet indviet – endda op til flere gange på den halvanden uge vi har boet i huset 😉
Grydelappen lavede for lidt tid siden denne kylling, og jeg fik derfor lyst til at afprøve den. Kødet får en lækker, men mild smag af citron, og kan absolut anbefales. Jeg valgte at servere lidt tzatziki til, for ikke at gøre retten alt for tung.
Til 4 personer skal der bruges:
Forvarm ovnen til 180 grader og rens kyllingen godt efter.
Halvere citronen, og skær den ene halvdel i skiver.
Krydr kyllingen indvendig med salt og peber, og prop citronskiverne ind i den.
Bland olie med saften fra den anden halvdel af citronen, tilsæt det pressede fed hvidløg, peber og de friskhakkede rosmarinblade.
Marinaden gnides grundigt på kyllingen og der gnides efter med groft salt.
Steg kyllingen i den nederste halvdel af ovnen i cirka 1 time og 20 minutter alt efter hvor stor kyllingen er. Er det en stor kylling, skal den måske have helt op til 2 timer. Er kødsaften klar, er kyllingen færdig. Lad gerne kyllingen trække i 5-10 minutter inden den bliver parteret.
Mens kyllingen steges, vaskes kartoflerne og koges i letsaltet vand i cirka 10 minutter. De skal være næsten nok – resten af tiden grilles de.
Imens kartoflerne koges forberedes tzatziki’en.
Riv agurken på en rivejern, læg det i en skål og krydr med salt. Saltet får væsken til at trække ud af kødet på agurken. Lad det gerne stå sådan i ½ times tid.
Hæld det overskydende væske fra, og bland græsk yoghurt i, samt 1 fed presset hvidløg. Smag til med salt og peber.
Når kartoflerne er kogt, hældes vandet fra, og de fordeles på spyd. Der pensles med olie, og krydres med salt og peber.
Grill kartoflerne færdige i cirka 10 minutter til de har fået en fin farve.
Server de grillede kartofler og tzatziki’en med den helstegte citron- og rosmarinmarineret kylling.