Grillede squash-ruller med hvidløgsflødeost, soltørrede tomater, basilikum og pinjekerner

fredag, d. 6. januar, 2017

Grillede squash-ruller med hvidløgsflødeost, soltørrede tomater, basilikum og pinjekerner

Det er yderst sjældent, at vi får forret – ja faktisk er det nærmest kun nytårsaften. Da forretter ofte indebærer en form for fisk, kræver det derfor tiltider også lidt opfindsomhed, hvis man gerne vil undgå at få fisk til forret. Det skal jo både være let, lækkert og ikke alt for mættende. I år bestod forretten nytårsaften derfor af disse grillede squash-ruller med hvidløgsflødeost, soltørrede tomater, basilikum og pinjekerner serveret med lidt brøndkarse til.

Hold nu op, det smagte godt 😀 Og det var simpelthen så nemt at lave. Jeg stegte tynde skiver af squash på min elskede støbejerns-grillpande for at få den dejlige grill-smag. Man kan sikkert også godt stege dem på en almindelig pande, men man får dog nok ikke helt samme smagsoplevelse, da grill-smagen er meget fremtræden og et vigtigt element i retten.

Til en forret er det meget passende med 3 squash-ruller pr. person – til 3 personer, brugte jeg 2 squash. Det kræver lidt øvelse af skære squashen i den rigtige tykkelse. Umiddelbart er den optimale tykkelse ca. 2 mm tykke skiver. Bliver de for tykke, kan det være svært at rulle dem sammen, og bliver de for tynde – knækker de nemt.

 

Til 3 personer/9 squash-ruller:

  • 2 squash
  • Lidt olie
  • Salt og friskkværnet peber
  • Ca. 9 tsk hvidløgsflødeost(ca. 1 tsk. pr. squash-rulle)
  • 9 soltørrede tomater i olielage (ca. 1 hakket soltørret tomat pr. squash-rulle)
  • Lidt basilikum
  • En håndfuld pinjekerner
  • Lidt brøndkarse

Fremgangsmåde

Varm en almindelig pande op, og rist pinjekernerne let til de bliver gyldne i overfladen. Tag dem af varmen, og lad dem køle af.

Skær top og bunden af squashen, og skær den nu på langs i ca. 2 mm tykke skiver.

Pensel squash-skiverne med lidt olie på begge sider, samt lidt salt og peber.

Varm en grill-pande op ved høj varme, og læg squash-skiverne på, så de får fine riller fra grill-panden. Vend dem en enkelt gang, tag dem af varmen og lad dem afkøle.

Fordel herefter ca. 1 tsk hvidløgsflødeost på hver squash-skive, og smør det ud. Fordel herefter hakkede, soltørrede tomater – ca. 1 tomat pr. squash-rulle. Tilsidst lægges et par basilikumblade på, og squashen rulles sammen. Denne proces gentages med alle squash-skiverne.

Placer de færdige squash-ruller på en tallerken, fordel lidt brøndkarse imellem og drys med lidt ristede pinjekerner.

 

floral decoration