fredag, d. 14. september, 2012
Fandt lige en butternut squash i Føtex i dag, og besluttede derfor at vi skulle have en omgang Butternut squash carbonara med frisk basilikum og skinkeschnitzel. Jeg elsker virkelig den fine orange farve butternut squashen har – og sammen med den friske grønne farve fra basilikum, bliver man næsten helt glad bare af at se på sin aftensmad 😉
Opskriften på butternut squash carbonara’en fandt jeg for nogle nogle dage siden hos Kevin fra Closet Cooking. Han laver simpelthen det mest spændende mad, og elsker at følge ham. Jeg har dog lavet en smule om i opskriften, da jeg ikke kan fordrage parmesan (som oprindelig skulle i i stedet for revet mozzarella ost), samt erstattet salvie med basilikum.
Butternut squash carbonara’en rækker cirka til 3-4 personer, hvis man servere et par skinkeschnitzler, som vi fik til.
Rist bacon på en sauterpande til de er færdig-stegte og sprøde, læg dem herefter til side – men gem fedtstoffet i panden.
Hæld herefter butternut squash på panden med bacon-fedtstoffet, og lad dem småstege i 10-15 minutter, til de er møre – men ikke splattede.
Kog alt imens pastaen i en gryde med letsaltet vand.
Når butternut squash er ved at være møre, krydres der med salt og peber, og 1 fed presset hvidløg fordeles over dem, mens der røres et par gange. Lad grøntsagerne småstege et par minutter med hvidløget.
Hæld vandet fra pastaen – lad dog en lille smule blive tilbage i gryden, og hæld det hele, samt bacon i panden til grøntsagerne, mens det blandes godt.
Pisk let 2 æggeblommer sammen med lidt piskefløde og det revne ost. Tag panden fra varmen, og rør æggemassen i – osten smelter forholdsvis hurtigt.
Server retten med frisk basilikum og skinkeschnitzler.
Kategori(er): Aftensmad, Gastronomi
Tags: æggeblommer, bacon, Butternut squash carbonara med frisk basilikum og skinkeschnitzel, Closet Cooking, hvidløg, piskefløde