Friske og svampede appelsinmuffins med pistacie- og marcipanfrosting

torsdag, d. 11. august, 2011

Så har jeg kun én “arbejdsdag” tilbage på den skole jeg er på, inden jeg begynder på det nye arbejde på mandag, og dermed også sidste dag som ledig :D. Jeg havde derfor taget nogle friske og svampede appelsinmuffins med pistacie- og marcipanfrosting med så de kunne nyde godterne en sidste gang, inden jeg forlader dem.

Det vakte heldigvis meget stor glæde, og de var noget begejstret over smagen og udseendet på dem – hvilket jo kun er super dejligt 😀

Jeg lavede disse appelsinmuffins for korte tid siden, idet de jo lige skulle smages til. Jeg valgte derimod at afprøve en ny frosting, som jeg var lidt spændt på at smage. Mine kollegaer var helt vilde med den, og jeg må erklære mig enig i deres beretning.

Jeg dryssede en lille smule grøn the over de færdige muffins for synets skyld.

Det er en opskrift jeg har fundet på en debat-side, og der skulle i følge opskriften være nok til 16 muffins. Og der var rigeligt – i hvert fald med den mængde af frosting, jeg brugte på mine muffins.

Pistacie- og marcipanfrosting

  • 250 g smør
  • 250 g flormelis
  • 250 g revet marcipan (alternativt i mindre stykker)
  • 100-150g pistacienødder (jeg brugte ca. 1½ pose af 175 g, for at få en vægt på 100 g uden skal)
  • Evt. et par dråber vanille-essens

Fremgangsmåde

Knæk skallen af alle pistacienødderne (pas på med ikke at få alt for ondt i fingrene ;)), og kværn/blend dem til de er fintmalede.

Pisk smør og flormelis luftigt i ca. 8 min..

Tilsæt pistacienødderne, pisk let, og tilsæt herefter revet marcipan.

Sprøjt frostingen ud med en stor tylle på de kolde muffins.

floral decoration